Zelenovića stislo sa svih strana: Omladina brani svoje igralište, a komunalci zahtevaju istragu gde je nestalo 350 kontejnera iz donacije EU

Sve su fore šabačkih dosmanlija potrošene. Sva obećanja izigrana. Bliži se u Šapcu trenutak istine i rušenja onih koji su ovaj grad vratili u srednji vek. Ma koliko to žestoko branili  natpisima u svojim medijima, lamentirajući kako „ Šabac ne sme pasti“.

Protiv koga se oni bore i za koga rade? Očigledno protiv sopstvenih sugrađana, svojih komšija, a za interese male grupice uzurpatora vlasti, koja 20 godina puni svoje, a prazni džepove građana! Gradonačelnik Zelenović više ne plače, kao što je činio kada je mislio da je veoma blizu dan  „ odlaska u Kinšasu“, (od koga su ga spasili „ spavači srpskog pravosuđa, koje je čuveni šabački Don aktivirao da spasi svoga glavnog glumca), ali ga je obuzeo strah od „  sudnjeg dana“.

Jer, jedna nevolja stiže drugu. U zlo doba po Zelenovića, rešio njegov mentor da od Benkove bare napravi veliki parking prostor: da kuca taksimetar svaki dan, dok on bude uživao na seoskom imanju ili  slušao podaničko ulizivanje svojih satrapa u Gradskoj kafani.

Digla se omladina, da brani svoje mesto na kome su iskovane mnoge medalje za sport u ovom gradu. I neće popustiti, bez obzira što Zelenović koristi gebelsovske metode, zloupotrebljavajući lokalnog načelnika i policiju. Ko i u čije ime je snimao mladiće koji svojim prisustvom i potpisivanjem peticije žele da zaštite svoje? Po čijem nalogu ih je policija snimala, svakoga pojedinačno, da bi potom na lažnim Fejzbuk nalozima krenula haranga, kako iza svega stoji politika i neke od stranaka?! Kao dokaz nudili su podatke, da su očevi pojedinaca aktivni politički  radnici?! Pa šta. Jel to smeta Zelenoviću i Dušanu Petroviću? Neka pozovu „Tanju Feler“, američkog ambasadora, pa neka oni objasne  šabačkoj omladini, da je i ovo u interesu demokratije i te čuvene „ šabačke slobode“?! Kakve li ironije i licemerja onih kojima ogromna većina građana Šapca jedva čeka da vidi leđa.

Ali, to je samo deo problema koje gradonačelnik „politički nesretnik početnik“, Nebojša Zelenović ne može da reši: U zlo doba, pojavila se i neopoziva ostavka Miroslava Premovića na mesto direktora JKP „Stari Grad“?! I ako je neko pomislio, da je to bio njegov moralni čin, posle više od mesec dana odsustva iz firme, ilegalnog  odlaska sa službenom oktavijom u „nepoznatom“ pravcu – grdno se vara!

Ostavku je podneo, kada je doznao za aferu sa 350 kontejnera u kojoj su, po njegovoj osnovanoj sumnji, zaobišili njega: I to  njegova pomoćnica, Snežana Đokić i jedan od glavnih operativaca u firmi, Zoran Damjanović ( kažu da je u bliskim vezama sa „Žojom“ Vuletićem, čovekom koji je ovo javno preduzeće dobio kao „partijski plen“?!)… Zelenović odbija da prihvati njegovu ostavku, ali se priča, da navodno dovodi opet nekog čoveka sa strane za to mesto ( kažu da stiže čovek sad iz Kragujevca) ?! Za to vreme Đokićeva opet „ žari i pali“… Kao da su svi zaboravili šta je radila dok je ona sedela u fotelji direktora i zbog čega ju je morao Zelenović žrtvovati, odnosno povući na rezervni položaj…I bez obzira što postoji nalaz inspekcije rada da je Snežana Djokić nezakonito dobila stalni posao u JKP „Stari Grad“, niko to u gradskoj Upravi ne ferma, jer im je ona i dalje veoma bitan igrač.

Možda je upravo ona ključni igrač i u aferi nabavke i preprodaje“ 350 kontejnera, koji su na carinske terminalr stigli kao direktna donacija EU o čemu svi ćute u zgradi Arhiva:

„Kontejneri su stigli, pouzdano znamo“ – tvrde upućeniji radnici JKP „Stari Grad“. – „Ali, onda su volšebno nestali, odnosno, kako mi osnovano sumnjamo, umesto da završe na ulicama našeg grada, otišli su u nepoznatom pravcu?! Naravno, da je neko ovaj poklon vredan nekoliko miliona evra dobro izgleda unovčio! Po svemu sudeći, Premović je bio  revoltiran činjenicom da su njega zaobišli u ovom poslu, a da kao direktor može jednoga dana odgovarati za „nestanak“ 350 kontejnera,  rešio je da se neopozivo povuče iz ove priče… Sada Zelenović užurbano traži zamenu. Naravno, da bude samo paravan za poslove koje će i dalje voditi Djokićeva i glavni operativac Damjanović.“

Kako se bliže lokalni izbori, na koje će sigurno izaći i Zelenovićeva stranka, kao za pakost, gomilaju mu se nevolje. Jedan problem stiže drugi. Izgleda da je došlo vreme za naplatu svega onoga što je godinama unazad radio. Kad država nije svoje naplatila, to će uraditi građani. Kad ne mogu da vrate „ukradene“ pare iz kase, bar da smene čoveka koji je to indirektno uradio…

INFO 24 / Embargo / Foto: Embargo / Print Screen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *