Vesić: U naredne tri godine 17 novih vrtića u Beogradu

Za četiri od ovih sedamnaest vrtića već su sprovedeni tenderi i izgradnja počinje brzo, dok će ostalih 13 biti građeno narednih godina, objasnio je Vesić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, gostujući jutros na Studiju B, izjavio je da je Grad Beograd utvrdio lokacije na kojima će se u naredne tri godine graditi 17 novih vrtića.

Za izgradnju vrtića, u budžetu Grada Beograda odobrena su sredstva u iznosu od 410 miliona dinara za 2020. godinu i 519 miliona dinara za 2021. godinu. Tokom prošle godine zaključili smo ugovore za projektovanje i izgradnju vrtića u opštinama Novi Beograd, Zemun, Čukarica i Obrenovac, i to u ulicama Marka Čelebonovića, Novogradskoj, Miloja Zakića i Belopoljskoj. Izvođači završavaju projektovanje i očekujemo da tokom proleća, najkasnije do 1. maja, počne izgradnja ova četiri vrtića – rekao je Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, neke od lokacija na kojima će se graditi vrtići su u Borskoj ulici, u naselju Miljakovac (opština Rakovica), u naselju Braće Jerković, Kumodraškoj ulici i Ulici Borivoja Stankovića u naselju Medaković (opština Voždovac), u Ulici Tomasa Edisona u Sremčici, u blokovima 30, 8A, 7A i 62 (opština Novi Beograd), u Ulici Pavla Vujisića u Altini (opština Zemun), i Užičkoj ulici u naselju Borča 2 (opština Palilula).

Beograd je jedina lokalna samouprava u Srbiji sa više od 70 odsto dece u vrtićima, a treba dodati da Grad subvencioniše boravak dece i u privatnim vrtićima. Cena borvka dece u vrtićima ne menja se već treću godinu zaredom. Sa novih 17 vrtića situacija će biti znatno bolja. Sve ovo postigli smo u periodu kada smo roditeljima morali da vratimo oko tri milijarde dinara jer im je prethodna gradska vlast naplaćivala duplo skuplje vrtiće nego što je to bilo dozvoljeno zakonom. Za te tri milijarde dinara mogli smo da sagradimo još 15 vrtića – zaključio je Vesić.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *