Lončar: Građani mogu da biraju vakcinu

Naši građani sada imaju mogućnost da biraju vakcinu od tri različita proizvođača što dovoljno govori o tome koliko država brine o svemu, istakao ministar Lončar za Studio B.

Dolazak kineske vakcine protiv korona virusa u Srbiju govori koliko država vodi računa o svojim građanima, istakao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar za Studio B i dodao da naši građani imaju mogućnost da biraju vakcinu od tri različita proizvođača.

Lončar kaže da je trenutna epidemiološka situacija bolja, ali da još nije vreme za opuštanje.  Dolazak milion doza kineske vakcine protiv Kovida 19 izuzetno je značajno, ne samo za sve građane Srbije, već i za državu i ekonomiju, istakao ministar Lončar za Studio B .

On je podsetio da su nove kovid bolnice  bile spas za naš zdravstveni sistem. Ministar je apelovao na sve građane da se pridržavaju mera kako bismo se što pre vratili normalnom životu.

Ako hoćemo da se vratimo iole normalnom životu nisam siguran da ćemo moći to da ćemo vratiti na pređošni nivo, a to je da svi oni koji su u mogućnosti i koji treba da se vakcinišu da oni koji se ne vakcinišu, a i oni koji se vakcinišu da se pridržavamo mera, jer postoje i drugi virusi i jednostavno samo tom disciplinom i takvim razmišljanjem možemo da dodjemo u situaciju da nam bude bolje i da se te mere popuste i da krenemo da živimo donekle onako kako smo živeli.

Govoreći o školama, ministar ističe da će se za sada deca vratiti u školske klupe pod uslovima koji su i do sada važili, jer je, kako kaže, najvažnija bezbednost dece i nastavnika.

Lončar je podsetio da još nismo izolovali grip, ali da, kako navodi, do sada nikada nismo imali veći broj vaksinisanih ljudi od sezonskog gripa. I dalje traje vakcinacija, jer očekujemo da ne dodjemo u problem ni u martu ni u aprilu, zaključio je ministar zdravlja.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *