Zorana Mihajlović: Projekat sa USAID donosi benefite našoj energetici

Projektom Investiicije u energetiku promovisaćemo načine štednje energije i učestvovati u regionalnoj saradnji vezanoj za projekte iz oblasti obnovljivih izvora energije, rekla je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Ona je na skupu organizovanom povodom početka ovog regionalnog projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) vrednog 20 miliona dolara, istakla da će domaćinstva u 10 gradova Srbije uz račune za struju dobijati i savete kako mogu da uštede električnu i toplotnu energiju u kućama.

Od početka meseca uštedeli smo 16 odsto struje

Za 17 dana oktobra potrošeno je oko 16 procenata manje električne energije nego u istom periodu prošle godine, a poslednjih sedam, osam dana, Srbije ne uvozi struju, što je izuzetno značajno za budžet zemlje, rekla je juče ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

“Država je obezbedila sve što je potrebno i što zavisi od države kad govorimo o električnoj energiji, obezbedili smo da imamo i da će nam doći određene količine dodatnog uglja, zatim da finansijski budemo toliko stabilni da možemo da uvezemo struju kada nam ona bude bila potrebna”, rekla je ministarka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *