Zorana Mihajlović: Članstvo u EU ostaje strateški cilj

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da je članstvo Srbije u EU strateški cilj i da je zadatak svih članova Vlade da sprovode tu državnu politiku.

“Kako god izgledalo kroz tabloide, zadatak svih nas u Vladi je da sprovodimo politiku ove države, a to je put ka članstvu u EU. Geografija je neumoljiva, mi jesmo Evropa, ne možemo biti ruska gubernija, kineska pokrajina ili 51. država SAD. Mi pripadamo Evropi i bez obzira na sve opstrukcije mi tim putem idemo, jer nema trećeg puta i nema ni usporavanja, to nije rekao ni predsednik Srbije, ni premijerka, ni ministarka za evropske integracije. To što tabloidi pišu negativno i često neistinito i o EU i o SAD ne znači da smo promenili strateški cilj”, kazala je Mihajlović za televiziju Insajder, saopšteno je iz njenog kabineta.

Nepotrebne tenzije oko Evroprajda

Zorana Mihajlović izjavila je da bi bila šteta da se zabrani održavanje Evroprajda i da je oko tog događaja nepotrebno podignuta tenzija, kao i da svako ima pravo da izrazi svoje stavove na miran, demokratski način.

“Vlada je podržala održavanje manifestacije 2019. godine i mislim da je nepotrebno podignuta tenzija oko tog događaja i da je šteta što se stvara loša atmosfera i podele. Ne vidim problem da se iko prošeta, svako ima pravo na svoj stav i mislim da je šteta da to bilo kome zabranjujemo”, rekla je Mihajlović za TV Insajder, saopšteno je iz njenog kabineta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *