ZORAN ĐORĐEVIĆ: Đilas ponovo pokušavao da objasni ono što je teško objasniti

Na jednom od medija koji finansira novcem opljačkanim od građana Srbije, političar u pokušaju i vlasnik više tajnih računa kojekuda po svetu, Dragan Đilas, ponovo je pokušavao da objasni ono što je teško objasniti – poreklo svog ogromnog ličnog bogatstva.

Naravno, objašnjenje postoji, ali ono nije onakvo kakvo Đilas pokušava da ga predstavi.

Kao i svaki put – svoju priču je bazirao na tome da je on „genijalan, maestralan biznismen, koji je otkrio tajnu poslovnu formulu (kako se od 100% nečega računa 20%, pa na to još 20%), koja mu je omogućila da se obogati…“.

To što je, kao visokopozicionirani pripadnik bivšeg režima, bogatstvo stekao u vreme vršenja vlasti, koristeći uticaj i privilegije, prelivajući novac iz budžeta, sumnjivim poslovima i poslovnim aranžmanima, u svoje džepove, po Đilasu, posledica je primene te njegove „uspešne poslovne formule“ – a ne klasične zloupotrebe vlasti i „poslovnih poduhvata“ za koje sam siguran da će nadležni državni organi ubrzo utvrditi da imaju obeležja krivičnih dela.

To što je, dok je bio vlast, kontrolisao i ucenjivao medije, koristeći ih za obračun sa političkim neistomišljenicima i kreirajući mnogobrojne izmišljene afere – takođe je, po njemu, primena „uspešne poslovne formule“, a ne gušenje medijskih sloboda i objektivnog novinarstva, za koje se inače „iskreno bori“.

Mada, uzgred budi rečeno – tog se recepta ni danas, kada za samog sebe tvrdi da je predvodnik nečega što se zove opozicija – Dragan Đilas ne odriče, jer i danas, koristeći novac opljačkan od građana Srbije, kroz medije koje finansira, on blati, vređa, preti i pokušava da zastraši sve one koji misle drugačije, one kojima je Srbija i njeni nacionalni i državni interesi na prvom mestu, pri čemu mu je najčešća meta upravo predsednik Aleksandar Vučić, ali i članovi njegove porodice.

U svom bednom, na lažima i odsustvu stida i časti zasnovanom igrokazu, Dragan Đilas se rukovodi gebelsovskim principima propagande, uporno ponavljajući neistine i besmislice, ne želeći da prihvati činjenicu da u te njegove baljezgarije niko dobronameran i politički neostrašćen ne veruje – što se najbolje vidi i po podršci koju on, i to što je nekakva njegova „politika“ (ukoliko se politička i svaka druga jalovost i bezidejnost, osim pljačke, može uopšte nazvati političkim planom i programom) ima među građanima Srbije. Doduše, i to je nepoznanica, uzimajući u obzir da na izborima ne učestvuje „iz principa“, tako da nam ostaje samo da nagađamo da li je ta podrška uobičajenih 0,5% ili je, uz besomučnu kampanju laži i izmišljotina, „skočila“ na „veličanstvenih“ 1%. Što bi taj veliki naučnik, tajkun, ekonomista i političar u pokušaju predstavio kao nagli skok poverenja građana u njega za fascinantnih 100% pokušavajući da prevari po ko na koji put građane Srbije a valjda verujući da i oni kao i njegovi saradnici ne razumeju se u brojeve i postotke.

To što Dragan Đilas ne testira realnost, to što ne želi da se sa njom suoči, što ne želi da vidi da građani Srbije znaju kakav je i koliki je on „genijalan biznismen“, i još „genijalniji političar“ – to je njegov problem i za to postoje stručna lica, koja mu mogu pružiti adekvatnu pomoć i terapiju.

Ono što je značajnije jeste da građani Srbije ne žele više da tu njegovu „realnost“ finansiraju svojim novcem, ali takođe, i da postoje stručna lica, u nadležnim državnim ogranima, koja će onu, bivšu, Đilasovu realnost, zasnovanu na laži i paralaži, a otelotvorenu na tajnim računima, detaljno preispitati u utvrditi kakva je zaista bila.

Nadam se da će tog dana i svi „objektivni, nezavisni, profesionalni i slobodni mediji u Srbiji“, finansirani novcem koji je proistekao iz primene „uspešne poslovne formule“ Dragana Đilasa, javnost u Srbiji obavestiti o ishodu tog preispitivanja i da će, bar na trenutak, promeniti svoj programski i uređivački koncept – sadržan u dve reči: Mrzim Vučića. Toliko bi bar mogli, valjda su toliko profesionalni i objektivni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *