Zelenovićev predsednik Lovačkog udruženja uhvaćen u krivolovu

Do koje mere se bahati gradska vlast u Šapcu na čelu sa gradonačelnikom Nebojšom Zelenovićem i kakvim se saradnicima okružio, svedoči informacija da je Zelenovićev čovek od poverenja Nikola Veselinović tokom vikenda uhvaćen u krivolovu dok je lovio na području Pocerine u ataru Vladimiraca i Koceljeve.

Tom prilikom zaplenjeno mu je oružje, ali i vozilo. To što je neki Zelenovićev saradnik uhvaćen u nedozvoljenim radnjama, više nije nikakvo čudo, pa ni posebno nova vest, s obzirom na to kakvim se osobama sumnjive reputacije okružio. Ono što je zapanjujuće je da je Veselinović, koji je uhvaćen u krivolovu, ni manje ni više, nego predsednik Lovačkog udruženja „ Selimir Sele Jeftić“ iz Šapca.

Ovom prilikom je, kako saznajemo iz pouzdanih izvora, otkriven čitav lanac nelegalne trgovine mesom, kožom i trofejima divljači. Da bruka bude veća, upravo je Veselinović pre tri godine u intervjuu za portal lovačkisaveti.rs, krivolov naveo kao jedan od najvećih problema srpskog lovstva. Osim što je narušio reputaciju uglednog Lovačkog udruženja „Selimir Sele Jeftić“ sa tradicijom dužom od 100 godina, koje okuplja stotine lovaca, Nikolić nije prezao ni od toga da iako na čelu jednog nepolitičkog udruženja, zbog svog ličnog interesa, i samo udruženje politizuje i uvuče ga u Zelenovićeve spletke i igre gradske vlasti.

Deo te priče je i godišnji budžet udruženja, koji iznosi 6 miliona dinara, a za koji će se tek utvrditi kako je korišćen. U međuvremenu, Veselinović se sprema za političku karijeru, ali ne otvoreno u Zelenovićevoj stranci, već u Ruskoj stranci, Slobodana Nikolića, koji je već godinama Zelenoviću lažna opozicija, a istinski partner. Istine radi, Nikolić je u političkom životu Srbije aktivan već godinama, a poseban kuriozitet je broj osvojenih glasova na izborima 2014. godine – čak 0,18 %.

Ipak, upućeni kažu, da je uspešniji kao provodadžija nego kao političar, pa je tako zaslužan za sklapanje mnogih brakova između šabačkih neženja i žena iz Moldavije, Ukrajine i Rusije. U narednom periodu videćemo i da li je njegov novi politički partner Nikola Veselinović bolji lovac, pardon krivolovac ili političar.

U svakom slučaju, jedno je izvesno-u nedostatku realnog programa i ideja, od Zelenovića i njegovih tajnih i javnih saradnika tek ćemo se naslušati „lovačkih priča“ .

INFO 24 / Foto: Depositphotos

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *