Zelenović i dalje šalje prigovore Pajić: Već mesecima na delu nezapamćeno pravno nasilje, protiv volje naroda se ne može

Dok se SNS ubrzano priprema za konstitutivnu sednicu novog saziva Skupštine grada Šapca, koja bi trebalo da bude održana u petak, od predstavnika “Zajedno za Srbiju” i dalje pljušte prigovori na izborni proces.

Prema nezvaničnim informacijama, odlazeći gradonačelik Nebojša Zelenović pokušava da, po već oprobanom receptu, grad uvuče u vanrednu situaciju kako bi odložio predaju vlasti, uprkos tome što regularnost lokalnih izbora ne osporavaju ni institucije, ni posmatrači.

– Spremili smo debele dokaze o svim nezakonitim radnjama i ne postoji nijedan sud koji može na osnovu svih činjenica sa izbora u Šapcu da donese drugačiju odluku nego da čitav izborni proces poništi – poručuje Nebojša Zelenović.

U međuvremenu, Upravni sud Srbije odbio je sve prethodne žalbe na odluke GIK, nakon čega je ta Komisija donela i odluku o dodeli mandata odbornicima. Najviše ima SNS – 37, ZZS – 22, ZS – 7, a po jedan mandat pripao je Ruskoj stranci, UDS “Prilika” i Evropskoj zelenoj partiji.

– Srbija je svedok da je u Šapcu mesecima na delu nezapamćeno pravno nasilje koje sprovodi Zelenović. Uprkos svim pokušajima, protiv volje naroda se ne može, a Šapčani su tri puta poverenje dali SNS. Svaki put Zelenović je dobijao manje glasova, a mi sve više – kaže dr Aleksandar Pajić, kandidat te SNS stranke za gradonačelnika

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *