„Zelenilo” primenjuje preventivne mere zaštite

Mere se odnose na zaštitu zaposlenih i korisnika zelenih površina.

U cilju prevencije širenja zaraze virusom COVID-19, a u skladu sa Odlukom o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, JKP „Zelenilo – Beograd” započelo je primenu preventivnih i opštih  mera.

Od danas se obavlja kontinuirana dezinfekcija prostorija u kojima borave zaposleni, na ukupno 39 punktova gde preduzeće obavlja delatnost. Takođe, neprekidno će se vršiti i dezinfekcija na svim aktivnim gradilištima „Zelenila”, kojih u ovom trenutku ima 24. Kompletna mehanizacija koju „Zelenilo” koristi u obavljanju delatnosti, takođe će biti tretirana sredstvima za dezinfekciju. Ovim će biti obuhvaćena unutrašnjost kabina vozila i mehanizacije – putnička vozila, kamioni, građevinske mašine, kombinovana i specijalna vozila, cisterne i traktori (ukupno 194 vozila).

Radi sprečavanja širenja virusa, sve vreme će biti tretirane prioritetne i najfrekventnije parkovske površine, parkovi za pse, staze i trotoari. Ove mere prevencije će se obavljati do prestanka opasnosti od širenja infekcije, a u skladu sa preporukama Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *