Zbog poplava evakuisano 26 osoba iz dva mesta u okolini Šapca

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Sektora za vanredne situacije, zbog poplava izazvanih obilnim padavinama, evakuisali 24 osobe u mestu Gornja Vranjska kod Šapca, od kojih je devetoro dece, kao i dve osobe u Šabačkoj Kamenici.

U saopštenju se navodi da povređenih osoba nije bilo i da je proglašena vanredna situacija na celoj teritoriji opštine Vladimirci, a i dalje je na snazi na delu teritorija Užica, Požege, Beočina, Vrnjačke Banje i Boljevca.

Tokom noći obilne padavine najviše su pogodile Mačvanski okrug – Loznicu, Šabac, Krupanj i Koceljevu, a vodostaj Krupinske, Gračaničke i Uzovničke reke, kao i reka Rasnica i Ljuboviđa, trenutno je u stagnaciji.

Vatrogasno-spasilačke ekipe su tokom noći crpele vodu iz Doma zdravlja u Sjenici, u Požegi u mestima Kalenić i Jovićevići, kao i u Pilatovićima, a najviše u Loznici, gde je voda prodrla u Dom zdravlja i „Elektrodistribuciju”. Takođe, vodu su crpeli i iz domaćinstava u Krupnju.

Vatrogasci-spasioci u Koceljevi postavljali su drvenu branu na delu korita reke Rasnice, kao i džakove sa peskom u Šabačkoj Kamenici.

Od početka obilnih padavina, 26. maja, pripadnici Sektora za vanredne situacije imali su ukupno 72 intervencije, evakuisali su 38 osoba, ugasili pet požara izazvanih udarom groma, a imali su i 61 intervenciju crpljenja vode.

U saniranju posledica izazvanih obilnim padavinama angažovano je 185 vatrogasaca-spasilaca sa 95 vozila i 80 pumpi, kao i osam pripadnika Specijalističkog tima za spasavanje i rad na vodi sa tri vozila i dva čamca, navodi se u saopštenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *