Završne pripreme za Tenkovski biatlonTenkisti Vojske Srbije ušli su u završnu fazu priprema za učešće na Međunarodnim vojnim igrama u disciplini Tenkovski biatlon — prestižno takmičenje koje će se krajem avgusta i početkom septembra održati na poligonu Alabino, nedaleko od Moskve. 
Biće to osmi nastup pripadnika Vojske Srbije na Tenkovskom biatlonu, na kome se očekuje učešće ekipa iz više od 20 zemalja.
 
U završnoj fazi priprema koje se realizuju na poligonu „Pasuljanske livade“ objedinjeno je gađanje kompletnim kolektivnim naoružanjem tenka. Na osnovu postignutih rezultata gađanja, brzine i kvaliteta pripreme za gađanje i rada posade kao celine, biće odabrane tri takmičarske i jedna rezervna posada koje će predstavljati Vojsku Srbije na takmičenju u Ruskoj Federaciji.  

Format Tenkovskog biatlona je isti kao i prošle godine, uz manje izmene. Posade tenkova imaju zadatak da za što kraće vreme pređu stazu dužine oko 4100 metara, pravilno savladaju prepreke na njoj i pogode ciljeve tenkovskim topom, spregnutim i protivavionskim mitraljezom. Takmičenje se sastoji od individualne trke, polufinalne štafetne trke i finalne štafetne trke.
 
Za uspeh na ovom takmičenju neophodna je odlična fizička sposobnost takmičara pa se svakodnevno nakon uvežbavanja na tenkovima realizuje i fizička obuka. Iako pripreme traju već tri meseca, radni elan, entuzijazam i želja za usavršavanjem veština vidljivi su na svakom uvežbavanju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *