Završna faza Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“

Jedinice Vojske Srbije i Policije izvode intenzivne vežbovne aktivnosti u okviru Združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem „Odgovor 2021“.

U vežbi učestvuju pripadnici Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice MUP-a.
 
U završnoj fazi vežbe, u subotu će na poligonima „Pasuljanske livade“ i „Orešac“ najvišem državnom i vojnom rukovodstvu i široj javnosti biti prikazan deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva jedinica Vojske i Policije prilikom rešavanja kriznih situacija.

Prikaz će otpočeti dinamičnom akcijom specijalnih jedinica Vojske Srbije i MUP-a na poligonu „Orešac“. Na „Pasuljanskim livadama“ biće prikazani postupci ojačane borbene grupe u odbrani sa prelaskom u protivnapad.

Pored izuzetne obučenosti i visokog nivoa sinhronizacije, u subotu će biti predstavljena i efikasnost dejstva dela najsavremenijih sistema naoružanja koje koristi Vojska Srbije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *