ZAVRŠENA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Od ponedeljka rade bašte kafića i restorana, tržni centri od srede

Završena je sednica Kriznog štaba od ponedeljka se dozvoljava rad ugostiteljskih objekata na otvorenom, a predlog je da od srede rade tržni centri. U utorak će biti doneti konačna odluka o tržnim centrima. Sada je doneta samo uslovno.Od ponedeljka se radno vreme produžava do 22.00, umesto do 20.00 kao do sada.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković:

“I dalje imamo veliki broj teško bolesnih, zdravstveni sistem je preopterećen”.”Večeras bi trebalo da stigne prvi kontigent iz Kovaks programa, očekuje se 56.000 doza AstraZeneke. Sledeće nedelje još pola miliona kineske i 106.000 Fajzerove vakcine”.”Beleži se manji pad broj zaraženih u velikim gradovima, prvenstveno u Beogradu, u Novom Sadu se stanje stabilizovalo”

“Predlog Kriznog štaba je da, ukoliko nam brojke za vikend budu dobre, se od ponedeljka omogući ugostiteljskim objektima koji imaju mogućnost rada na otvorenom, pod uslovima koje ćemo tačno definisati”.

“Od ponedeljka će se radno vreme svih objekata produžiti maksimalno do 22 sata”.

“Na graničnim prelazima moraju se poštovati uredbe i mere, niko ne može da uđe bez PCR testa ili dokaza o vakcinaciji”.

“Što se tiče nastave u školama, učenici (srednjoškolci i stariji osnovci) ostaju na onlajn nastavi”.

krizni stab, Darija Kisic Tepavcevic
foto: Printscreen/Tanjug

Dr Darija Kisić Tepavčević:

“Prelazak granice nije poseban faktor rizika ako se pridržavate preventivnih mera”.”Svi koji se nisu vakcinisali, apelujem da iskoriste tu dobrobit koju ovde imamo. Putovanje ne treba da bude razlog za vakcinaciju, već zato što je to najjače oružje protiv virusa”.”Očigledno da postoji značajan broj okupljanja širom zemlje, jer je ovako veliki broj novozaraženih. Nemamo inspektora za svakog od nas. Stotine ekipa su svakodnevno na terenu”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet