Završena rekonstrukcija škole u Gostinici

Posle kompletne rekonstrukcije i energetske sanacije objekta i opremanja, učenici izdvojenog odeljenja OŠ “Nada Matić” u Gostinici od danas su ponovo u školskim klupama. Zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada u iznosu od oko 25 miliona dinara i donaciji nameštaja koju su obezbedili bivši učenici škola danas ima potpuno drugačiji izgled i uslove za rad.

Kako je nakon obilaska škole istakla gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević svi koji su učestvovali u ovom velikom poslu danas mogu biti veoma zadovoljni.

“Urađena je kompletna sanacija objekta, zamenjena stolarija i urađena spoljna izolacija i fasada, rekonstruisan je krov i unutrašnji prostor. Urađen je sistem grejanja na pelet i u potpunosti je uređen prostor oko škole. Svi ovi radovi vredni su oko 27 miliona dinara i finansirani su sredstvima iz budžeta grada. Sa druge strane zuahvaljujući donaciji dans uspešnih učenika a nekada učenika ove škole stigao je i novi nameštaj. Zato ću ovu priliku iskoristiti da se zahvalim i njima ali i svima onima koji su dali svoj doprinos da se škola rekonstruiše u potpunosti. Zahvalnost dugujem i deci i roditeljima koji su bili strpljivi dok su trajali radovi”.

Gradonačelnica je izrazila nadu da će dece biti više u godinama koje dolaze ne samo u ovoj već i svim ostalim seoskim školama, i poručila da će upravo te škole biti prioritet u narednom periodu.

Uz zahvalnost gradu, gradonačelnici i svim donatorima, roditeljima i zaposlenima, direktorka OŠ “Nada Matić” Ivana Cvetković, istakla je da je ovo veliki dan za sve.

“Od ovog trenutka imamo sve uslove da radimo punim kapacitetom, da nastava bude kvalitetna i moderna. Imamo i digitalnu učionicu, radimo na tome da kompletno opremimo salu za fizičko koju ranije nismo imali. Naša predškolska grupa je sada u istom objektu, znači dosta toga se promenilo na bolje i nadamo se da će mladi ljudi iz ovog kraja videti puno razloga da ostanu ovde i da njihova deca idu u ovu školu”.

Trubač Dejan Petrović bivši učenik škole okupio je još nekoliko bivših učenika a danas meštana Gostinice. Zahvaljujući njima škola je opremljena novim nameštajem.

“Pre svega želim da se zahvalim gradonačelnici i gradu jer su uslišili moje i molbe meštana Gostinice da se ova škola rekonstruiše. Zahvaljujem se svima koji su zajedno samnom učestvovali u donaciji. Ovde sam proveo osam godina i puno mi je srce jer deca ovde u selu sada imaju pravu školu, kao deca u gradu”.

Učenici i njihovi roditelji, koji se veoma raduju novom prostoru priredili su prigodnu svečanost i na taj način izrazili zahvalnost svima koji su učestvovali u sređivanju njihove škole.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *