Zastave i šerpe

Svi imaju pravo na svoje političko mišljenje i stav. Ali iznad svega treba da bude nešto što nam je sveto. To je zdravlje naših bližnjih i našeg naroda i opstanak naše države.

Državu predstavljaju oni koji je vode u ovim teškim trenucima borbe protiv korona virusa. Državu predstavlja i naša zastava – srpska trobojka.

Nažalost, ima i onih, a na sreću u manjem procentu, koji kritikuju državu Srbiju i njene rukovodioce u ovim teškim trenucima. To pokazuju tako što noću od 20.05 lupaju u šerpe, zvižde i psuju i vređaju one koji se bore za opstanak države i naroda.

Na našu sreću, preko 90 odsto građana ceni ono što državno rukovodstvo, naši lekari, policajci, vojnici, radnici u prodavnicama i apotekama i lokalnim institucijama čine za zdravlje i bezbednost građana.

Nisam nikada bio sklon da delim naš narod. Pokazalo se u istoriji da samo sloga Srbina i Srbiju spašava, koji god vek bio u pitanju i koji god neprijatelj nas napadao.

Ali danas, sa jedne strane imamo preko 90 odsto građana Srbije koji podržavaju junačku i hrabru borbu državnog rukovodstva protiv korona virusa, borbu za zdravlje i bezbednost građana i borbu za opstanak i naše privrede i naše države. Ti građani pored svog iskrenog odnosa prema svojoj državi najčešće volonterski pomažu svojim komšijama i drže na svojim zgradama i kućama ponosito našu zastavu.

Sa druge strane imamo jednocifren procenat građana Srbije, koji kritikuju vlast i državne službenike čisto radi kritike ili radi mržlje. Među napadnutima su uglavnom državni funkcioneri, lekari, zaposleni u zdravstvenim institucijama, vojnici i policajci. Ti kritičari uglavnom uveče lupaju u šerpe i lonce, zvižde i psuju i pokazuju klasičan govor mržnje protiv svojih neistomišljenika. Oni ne žele da stave srpsku trobojku na svoj balkon i prozor sa kojeg uglavnom više vole da urlaju, psuju i proklinju.

Dragi građani, na svima nama je da biramo. Da li smo za prvi ili drugi put?

Prvi put predstavlja ljubav prema državi, naciiji, svim našim građanima, poštovanje za one koji nam spašavaju živote i egzistenciju nekoliko generacija i koji se žrtvuju za sve građane Srbije ma koje god nacionalne, verske ili političke pripadnosti bili.

Drugi put, predstavlja lupanje u šerpe, psovanje, vređanje i kritiku radi kritiku. I to odgovara delu tajkuna, kriminalaca i manjeg dela opozicije koji ne žele da Srbijom vladaju red i mir, zakon i državne institucije. Koliko im ništa nije sveto govori i podatak da koriste vreme namenjeno za aplauze za naše junake, za naše zdravstvene radnike svako veče u 20 časova. Još dok traje višeminutni aplauz za naše lekare i medicinsko osoblje, deo opozicionara i njihovih istomišljenika udara, lupa i divlja na svojim terasama i prozorima.

Na svima nama je da izaberemo svoj put. Svoj pravac delovanja i podrške.

Ja biram prvi put!

A zašto? Zato što volim i poštujem moju Srbiju, moju zastavu, moju državu, moj narod i one koji sada našu državu uspešno vode i spašavaju.

Živela Srbija!

Živela naša zastava!

Uglješa Mrdić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *