Zaseda Krizni štab za borbu protiv korona virusa

U Palati Srbija nešto posle 9 časova počela je sednica Kriznog štaba na kojoj će biti utvrđene dalje mere u borbi sa korona virusom.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je sinoć da je broj novozaraženih u zemlji uznemirujući i da je današnji sastanak Kriznog štaba nephodan kako bi se utvrdile dalje mere, navodeći da je izvesno uvodenje obaveznih PCR testova za sve koji ulaze u Srbiju.

Imunolog, takođe član Kriznog štaba, Srđa Janković, juče je rekao za Tanjug da se prati epidemiološka situacija u zemlji i da će se u skladu sa tim dalje reagovati, ali da se mere poput ograničenja kretanja sada ne razmatraju.

Janković je rekao da je jedna od mogućnosti da se uvede obavezan PCR test za ulazak u Srbiju, ali i istakao da će se više o tome znati nakon današnjeg sastanka Kriznog štaba.

Prema podacima koji su objavljeni juče u 15 sati, u Srbiji je za 24 sata potvrđeno novih 512 slučajeva korona virusa, što je najviše novoobolelih u jednom danu od početka pandemije.

U istom periodu preminula je jedna osoba od posledica virusa, od početka pandemije ukupno 781.

Na bolničkom lečenju nalazi se 490 osoba, od kojih je na respiratorima 27 pacijenata.

Đerlek: Sada se ne razmišlja o ograničenju kretanja

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek kaže da se u ovom trenutku ne razmišlja o ograničavanju kretanja za građane zbog povećanog broja zaraženih virusom korona.

On je za TV Pink međutim naveo da će se, ukoliko se epidemiološka situacija drastično pogorša, sigurno i o tome razmišljati.

Kako kaže, cilj je da se sačuvaju životi ljudi, ali da se vodi računa i o ekonomiji.

Najveći problem i najveći rizik za širenje virusa predstavljaju zabave i druženja.

Upitan da li krsne slave predstavljaju rizik, on je rekao da slave moraju da se slave.

“Ministar zdravlja razgovarao je sa patrijarhom da se slave slave ove godine kao nekada, u krugu porodice”, rekao je on.

INFO 24 / FoNET / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet