Zaprašivanje komaraca u četvrtak

Akcija suzbijanja komaraca uređajima sa zemlje u četvrtak od 20.30 časova.

Sektor ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća” će u četvrtak, 6. maja, sprovesti mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi u periodu od 20.30 časova i obuhvatiće sledeće lokacije:

– nasip od Pančevačkog mosta ka Malom raju, Mali raj, Azilantski centar, nasip od Bloka 45 ka Ostružničkom mostu, Surčinsko polje, nasip Progar, nasip Nautičko selo, nasip Jakovo.

Za potrebe mera kontrole brojnosti komaraca na teritoriji grada Beograda biće angažovane stručne ekipe JKP „Gradska čistoća” Beograd – Sektora ekologije i unapređenja životne sredine.

Tretman će biti sproveden ukoliko vremenske prilike budu dozvolile. Prema hidrometeorološkoj prognozi klimatski uslovi će biti povoljni za hemijski tretman komaraca. Koristiće se preparat registrovan od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat će biti korišćen prema uputstvu proizvođača. „Čistoća” apeluje na građane da omoguće nesmetan rad njihovim ekipama, kao i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *