Za tri dana dupliran broj zaraženih! Srbija ima novo ŽARIŠTE KORONE, zaražen i predsednik opštine

Prvi oboleli u Vlasotincu registrovan je 7. aprila, a za tri nedelje je u toj opštini sa 30.000 stanovnika broj zaraženih skočio na 76.

U poslednja 24 sata u opštini Vlasotince koronavirusom zaražene su još četiri osobe, a u poslednja tri dana ukupno 29.

Od prvog slučaja 7. aprila za tri nedelje je broj zaraženih skočio na ukupno 76, a čekaju se rezultati za još 50 osoba.

Zaraženo je troje zdravstvenih radnika, dete jednog radnika iz kompanije “Maša impeks” gde je zaraženo osmoro zaposlenih. Oboleo je i predsednik opštine Vlasotince i član opštinskog veća.

Iako su u ovoj opštini, kako kažu, preduzete sve neophodne mere, ulice i ulazi u zgrade su dezinfikovani, ipak se nije izbeglo širenje zaraze. 

Najveće pojedinačno žarište u ovoj opštini je firma “Maša impeks” gde je obolelo osam radnika, od ukupno 120 zaposlenih, kaže za RTS Ivan Stanković, načelnik Štaba za vanredne situacije Opštine Vlasotince.

Ivan Stanković, Foto: Printscreen RTS

Navodi da je u saradnji sa Gradskim zavodom za javno zdravlje Leskovac doneta preporuka, a sa vlasnikom firme dogovoreno da se proizvodni pogon zatvori na 14 dana i da svi radnici u tom pogonu budu u samoizolaciji.

Stanković dodaje da su ekipe Vodovoda upućene u tu firmu kako bi izvršile detaljnu dezinfekciju, a u naredna tri dana postupak će biti ponovljen.

Štab za vanredne situacije opštine Vlasotince uputio je molbu republičkom Kriznom štabu da se osnuje poseban krizni štab za ovo mesto i da se primena ublaženih mera odloži za desetak dana.

“Ceneći ovako lošu epidemiološku situaciju, doneli smo zaključak i obratili se Vladi za konkretku pomoć u suzbijanju širenja bolesti, krizni štab Vlade počinje sastanak i nadam se da će uskoro dati odgovor”, istakao je Stanković za RTS.

INFO 24 / Informer / Foto: wikipedija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *