Za otuđenje pet parcela u industrijskoj zoni Kolovrat ponuđeno 15 miliona 250 hiljada dinara

Građevinsko zemljište u javnoj svojini opštine Prijepolje, katastarsku parcelu broj 567/2 površine 346 metara kvadratnih, otuđila je građevinska firma „Eurohorizont“ doo iz Prijepolja, po ceni od blizu milion 47 hiljada dinara. Direktor firme je Hitko Bašović.

Iste površine je i katastratska parcela broj 567/4, a otuđila ju je firma „Protekt point“ iz Prijepolja vlasnice Mile Krpović za nešto više od milion 46 i po hiljada dinara.

Najveću katastratsku parcelu površine 1905 kvadratnih metara broj 566/2 otuđio je Milan Baković iz Prijepolja za nešto manje od 5 miliona 700 hiljada dinara.

Katastarsku parcelu broj 563/1 površine 1855 kvadratnih metara, za nešto više od 5 miliona 570 i po hiljada dinara, otuđilo je preduzeće „Hrta“ doo iz Prijepolja, koje se bavi prodajom opreme za grejanje. Direktor firme je Alen Bašović.

Žana Garabinović iz Prijepolja otuđila je katastarsku parcelu broj 563/3 površine 525 metara kvadratnih za milion 890 hiljada dinara.

Početna cena za otuđivanje pacela iznosila je 2.981,66 dinara po metru kvadratnom. Parcele su otuđene po tržišnoj vrednosti, prema dostavljenoj proceni prijepoljske filijale Poreske uprave Ministarstva finansija Republike Srbije.

Industrijske zone već koriste investitori koji su dobili parcele u zakup na vremenski period od 50 godina, uz obavezu zapošljavanja i održavanja određenog broja radnika u periodu od tri godine. Realizacija projekta „Poslovna zona Kolovrat“ započeta je 2012. Godine, a partenerski su ga sproveli opština Prijepolje, Javno komunalno preduzeće „Lim“ i Regionalna razvojna agencija Zlatibor. Ukupna vrednost projekta bila je oko 640 hiljada evra, od čega je više od 465 hiljada donirala Evropska unija.

Sandzakpress/Zlatiborske Novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *