Za dva dana 2.674 poziva volonterskim kol-centrima

Tokom prethodna dva dana, koliko su aktivni opštinski volonterski kol-centri, primljeno je 2.674 poziva starijih sugrađana, rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Pozivi su se najčešće odnosili na dostavu namirnica i lekova, kao i na dobijanje potrebnih informacija.

Prioritet nam je pomoć najstarijim sugrađanima, zbog čega ih pozivamo da se jave bilo kojem kol-centru u opštinama ili Beogradskom kol-centru. O svemu brine više od 550 volontera. U većini zgrada ljudi su se i sami organizovali, tako da pomažu komšijama, naročito starijim sugrađanima koji su sami ili nemaju srodnika da brine o njima. Osetilo se jedinstvo našeg naroda i solidarnost da jedni drugima pomažemo – istakla je Nataša Stanisavljević u uključenju za TV Prva.

Zbog toga, dodala je ona, stariji sugrađani ne treba da izlaze iz svojih domova i treba da poštuju mere Vlade Srbije koje su uvedene kako bi se spasili ljudski životi.

Posredstvom kol-centara i volontera obezbedićemo im sve šta im je potrebno – navela je Nataša Stanisavljević.

Ona je precizirala da su volonteri akreditovani, što znači da svi imaju kartice svoje matične opštine.

Sugrađanima se iz kol-centra javi ko će tačno doći, imenom i prezimenom. Volonteri ne ulaze u domove ljudi, sve se ostavi ispred vrata bez bilo kakvog kontakta, jer vodimo računa o sigurnosti građana. Na taj način izbegavaju se i moguće zloupotrebe – rekla je ona.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *