Vulinu uručena nagrada za očuvanje bezbednosti Srbije i građana

Ministru unutrašnjih poslova Srbije Aleksandru Vulinu sinoć je uručena nagrada za očuvanje bezbednosti Republike Srbije i njenih građana na svečanosti povodom dodele godišnjih nagrada i priznanja LAW Life portala za pravo i privredu istaknutim ličnostima iz naše zemlјe.

„Prava i suštinska vrednost srpske policije ne meri se samo kroz ostvarene rezultate. Biti policajac nije samo posao, biti policajac je životna misija. Mi smo u proteklih godinu i po dana razbili više od 30 organizovanih kriminalnih grupa, samo u ovoj godini 19 organizovanih kriminalnih grupa. Imali smo zaplenu švercovanih cigareta od čak 50 tona i time oborili sve rekorde koji postoje u potonjoj istoriji borbe Srbije protiv šverca cigareta. Zaplenili smo 10 i po tona melase za nargile što je najveća zaplena ikada od kako se nargile koriste u našoj zemlјi. Mogao bih da vam pričam i o tome koliko smo uhapsili prlјavih i korumpiranih policajaca, mogao bih da vam pričam o tome koliko smo puta učestvovali u gašenju požara, spasavanju lјudi. Ne može to svako, ne može svako da bude pripadnik srpske policije”, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Biti srpski policajac nije posao, to je životna misija. Samo ako ste svesni koliko ćete nekada bola sebi naneti, ali čuvati i sačuvati i pravo i zakon i pravdu, onda obavlјate visoko, važno, uzvišeno zanimanje i onda vam je to životna misija, biti na strani prava i pravde, jer pravo i pravda čine da onaj slabiji ne mora da bude slabiji. Država policajca opremi, naoruža, da mu silu, ali poštovanje građana svaki policajac mora sam da izbori i zasluži ili nikada ne zasluži. Pravi srpski policajac je na prvom mestu dobar i čestit čovek koji iznad svega voli svoju zemlјu i građane”, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, nakon uručenog visokog priznanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *