Vulin:Srbija mora da čuva granice, sporazumi važni

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pozvao je poslanike da podrže Sporazum o statusu između Srbije i EU o akcijama koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu u Srbiji, kao i Sporazum između Vlade Srbije i Severne Makedonije o saradnji u oblasti protiv borbe trgovine ljudima.

Vulin je u Skupštini Srbije ukazao da je reč o važnim sporazumima, navodeći da će migrantska kriza trajati i da su Srbiji potrebni mehanizmi da sačuva svoj prostor i da građani žive onako kako su i navikli.

“I vi i ja znamo koliko građani izražavaju bojazan zbog prisustva migranata u smislu da dolaze nekontrolisano, a sporazum nam omogućava da se borimo protiv takvih pojava, da čuvamo svoj prostor i teritoriju”, rekao je Vulin.

On je dodao da Srbija treba da reaguje humano i organizovano, ali da ne dozvoli da postane parking za migrante i da ulazi ko kako hoće.

“Niko ne sme i ne može da uzima zakon u svoje ruke i da organizuje neke svoje straže i patrole”, rekao je Vulin.

Pred poslanicima je potvrđivanje Sporazuma o prosvetnoj, kluturnoj i sportskoj saradnji između vlade Srbije i Meksika, a Vulin kaže da je taj sporazum važan, jer njime Srbija pokazuje koliko vodi računa o spoljnopolitičkim odnosima i da traži prijatelje svuda u svetu.

Glas Meksika nije nevažan u Ujedinjenim Nacijama, Unesko-u, rekao je Vulin i pozvao poslanike da podrže i taj sporazum.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet