Vulin: Završićemo proces prenaoružavanja Rečne flotile

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je prikazu dela sposobnosti Rečne flotile na beogradskom Ušću, koji su izveli pripadnici Drugog rečnog odreda.

Tema je bila „Plovna borbena grupa u napadu na naoružane čamce terorista“, a prema rečima ministra Vulina, rečna flotila je važan deo Kopnene vojske i njeni pripadnici u stanju su da odgovore na svaki izazov.

„Videli smo da su pripadnici Rečne flotile u stanju da odgovore na svaki izazov i da reše svaku pretnju do koje bi moglo doći na našim rekama. Nijedan deo Srbije ne može da bude nebranjen. Bez obzira da li je to nebo, reka, kopno, na svakom delu naše teritorije pripadnici Vojske Srbije su u stanju da sačuvaju našu zemlju i bezbednost svakog građanina“, rekao je ministar Vulin.

Ministar je poručio da se u Rečnu flotilu ulaže i da će se i dalje ulagati.

Očekujemo da ćemo ove godine završiti proces prenaoružavanja naše flote i da ćemo početi i sa procesom remonta naših brodova, dodao je.

„Prošlo je mnogo decenija od kada smo se toliko trudili da svaki segment naše vojske bude uspešan, moderan i da može da se nosi s bilo kojom pretnjom, ali isto tako da bude na ponos svih građana Srbije“, dodao je Vulin.

Komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Andrija Andrić rekao je da je današnji prikaz bio uspešan i objasnio iz kojih segmenata se sastojao.

On dodaje da su rečne jedinice osim zadataka izviđanja i protivbrodskog artiljerijskog dejstva danas pokazale i rad službe traganja i spasavanja pri izvlačenju i spasavanju ranjenika iz vode, kao i rad posada vojnih plovila za tegljenje oštećenih čamaca do luke.

Prikazu dela operativnih sposobnosti Rečne flotile prisustvovali su zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić i načelnik Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Željko Petrović, dodaje se u saopštenju.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *