Vulin: Zahvaljujući Vučiću bolji položaj vojnika

Ministar odbane Aleksandar Vulin izjavio je da povećanja plata vojnika zavisi od stanja javnih finansija, ali da vojska ima podršku predsednika Aleksandra Vučića i da će država odvojiti za vojsku koliko bude mogla.

„Povećanje plate zavisi od toga koliki će nam biti bruto društveni proizvod, koliki će nam biti deficit i suficit. Dakle, zavisi od stanja javnih finansija, a ono što je sigurno, imamo podršku našeg vrhovnog komandanta i koliko god država bude mogla da odvoji, zahvaljujući i njegovoj podršci, odvojiće za svoju vojsku“, rekao je Vulin za RTS, prenosi ministarstvo u saopštenju.

Vulin je rekao da će biti zadovoljan kada vojska bude još snažnija, još naoružanija, još obučenija, još opremljenija, a naravno i kada standard pripadnika vojske bude još viši.

On je istakao da je predsednik i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić razgovarao sa vojnicima i izneo konkretna rešenja kako doći do povećanja osnovne vojničke plate, kako da se obezbedi da oni koji imaju najniža primanja imaju viša primanja i kako da se ojača njihov materijalni položaj.

INFO 24 / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *