Vulin: Vojno školstvo nije izgubilo nijedan školski čas

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas predstavljanju platforme za izvođenje nastave i učenje na daljinu u Odseku za simulacije i učenje na daljinu Škole nacionalne odbrane Univerziteta odbrane.

Zahvaljujući platformama za daljinsko učenje i inovacijama Vojne akademije vojno školstvo nije izgubilo nijedan školski čas, saopšteno je prilikom predstavljanja ove platforme u Školi nacionalne odbrane Univerziteta odbrane.

Tokom prezentacije rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić i nastavnici vojnih škola, predstavili su ministru odbrane Aleksandru Vulinu način rada platforme i njene mogućnosti kada je reč o nastavnom procesu.

Kadeti Vojne akademije javljali su se tokom prezentacije putem video-linkova, predstavili naučeno gradivo i pokazali da vredno uče i rade, iako su trenutno van školskih klupa, navodi se u saopštenju.

Nakon prezentacije ministar je rekao da je vojno školstvo i u uslovima vanrednog stanja pokazalo koliko je u stanju da se prilagodi, da brzo reaguje i omogući redovan proces školovanja.

„Mi nismo izgubili ni jedan jedini čas, sva naša decu su se normalno školovala, učila sve ono što bi inače učila i spremna su da privedu svoje školovanje kraju“, rekao je Vulin.

On je dodao da će specifične vežbovne aktivnosti, praktičan i rad sa naoružanjem biti urađeno na vreme u skladu sa relaksacijom situacije.

Rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Radovanović rekao je da je zadovoljan radom preko platform za učenje na daljinu.

„Ostaje da u narednom periodu, u skladu s relaksacijom mera tokom varednog stanja, realizujemo primenjene oblike obrazovanja“, dodao je Radovanović.

Na platformi koja je dostupna 24 sata dnevno je 401 predmet i kurs, 3.965 nastavnika i slušalaca kurseva, a u svakom trenutku bude od 150 do 210 korisnika što je dnevno od 700 do 1.000 korisnika.

INFO 24 / Tanjug / Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *