Vulin: Srbija je vojno neutralna zemlja i potrebna joj je jaka vojska koja može da sačuva tu neutralnost

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, povodom nabavke Pancira i druge vojne opreme, izjavio da je Srbija vojno neutralna zemlja koja je dokazala da želi mir i istakao da se vojna neutralnost čuva snagom, a ne slabošću.

Vulin je komentarišući reči američkog generala Frenklina Ben Hodžisa rekao da je kroz istoriju Srbije uvek postojao neko sa strane ko nam je govorio da nam nešto ne treba.

– Od pruga, železnica, električne energije, topova, pa evo do Pancira. Bilo je perioda posle Drugog svetskog rata kada su nam govorili da nam ne treba teška industrija – rekao je Vulin.

Kako kaže, Srbija je vojno neutralna zemlja i ima obavezu prema građanima Srbije i svim Srbima, da ima vojsku koja je u stanju da sačuva našu vojnu neutralnost.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

– Naša vojna neutralnost se ne čuva slabošću, nego se čuva snagom. Niste vojno neutralni tako što kažete “Ja se predajem”, već ste vojno neutralni tako što kažete “Ja čuvam svoje nebo i čuvam svoju zemlju i biću preskup za bilo koga” – kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, suština vojske Srbije je u odvraćanju, da ona kaže ostatku sveta da smo suviše skupi da razgovaraju silom sa nama.

– Srbija je zemlja koja je dokazala da je spremna, i na svoju štetu, da radi za mir. Predsednik Vučić je jedini nezavisni lider na Balkanu i jedini čovek koji iskreno drži do mira. Nažalost, to ne mogu da kažem za ostale lidere u regionu kojima smeta jaka Srbija – rekao je Vulin.

On ističe da se zemlja za najgore sprema u miru, a ne kada dođe do nečega.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Za Dan vojske videće se sve najnovije i najbolje

Vulin je najavio da će na Dan vojske naša vojska pokazati ono što je najnovije i najbolje.

– Za Dan vojske mi ćemo uz saglasnost vrhovnog komandanta izaći pred Srbiju i napraviti prikaz naše vojne moći, svega novog što imamo. Da prikažemo sve novo što smo nabavili, kupili. Da se vidi jedna nova Vojska Srbije – najavio je Vulin.

Pokret socijalista na izbore ide sa SNS, nikad sa partijama DOS-a

Ministar odbrane i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da će njegova stranka izaći na izbore sa SNS na svim nivoima, dodajući da su on i predsednik Aleksandar Vučić to dogovorili još 2008. godine i da nakon toga nikad više nisu morali da ponavljaju taj razgovor.

– Kada dođu izbori mi nastavimo da radimo, nastavimo da sarađujemo. Meni je velika čast što smo saborci i što smo se zajedno izborili sa nekim od najvećih i najtežih izazova. Bez obzira gde se nalazi Pokret socijalista – na vlasti ili u opoziciji, na ovoj ili onoj listi, Pokret socijalista nikada neće biti sa partijama DOS-a. Nikada neće promeniti svoju stranu i svoju orijentaciju – rekao je Vulin.

FOTO: TV PINK PRINTSCREEN

Hrvatima su Srbi na naslovnim stranama

Povodom pisanja hrvatskog Jutarnjeg lista Vulin kaže da „a da krenemo mi da čitamo njihove novine?“.

– Hajde da vidimo šta je na naslovnim stranama svaki dan, ako nije Vučić, onda sam ja. Ako nisam ja, onda je Srbija u svakom slučaju, onda su neki Srbi u svakom slučaju – rekao je Vulin.

Kako kaže, Aleksandar Vučić je jedini čovek koji je imao hrabrosti da ode u Zagreb i da im otvoreno kaže šta misli o njima i da im kaže koliko su Srbi ugroženi.

– Da im kaže šta će sve uraditi da sačuva Srbe, ali i da sačuva mir u čitavom Balkanu, a to mu ne praštaju – kazao je Vulin.

INFO 24 / Pink.rs / Foto: novosti.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *