Vulin sa direktorom super lige o bezbednosti na sportskim priredbama

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić sastali su se danas sa direktorom takmičenja Super lige Aleksandrom Pivićem.

Razgovarali su o modelima saradnje Ministarstva unutrašnjih poslova i Fudbalskog saveza Srbije, odnosno zajednice superligaša, kako bi se podigao nivo bezbednosti na sportskim priredbama.

Ministar Vulin je istakao da se pravila moraju primenjivati na isti način i prema svima i da ne mogu jedne pesme i uvrede da budu razlog za prekid utakmica, a druge da se ignorišu. Vulin je posebno naglasio da će insistirati na individualnoj odgovornosti pojedinaca koji svojim ponašanjem uzrokuju nasilje ili nedolično ponašanje na sportskim priredbama.

““Nema kolektivne odgovornosti, od sada ćemo precizno izdvajati pojedince i nećemo dozvoliti da se sakrivaju iza klubova ili navijačkih grupa. Svako odgovara za svoje postupke”, rekao je ministar Vulin.

Dogovoreno je da će pripadnici MUP-a Srbije, zajedno sa predstavnicima FSS-a, izvršiti proveru ispunjenosti infrastrukturnih kriterijuma sportskih objekata – stadiona, a posebno sisteme video nadzora koji prate dešavanja na tribinama.

“Naši stadioni moraju postati mesta okupljanja porodica, a ne prostor za obračune narko-dilera”, poručio je ministar Vulin.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *