Vulin: Pripadnici Interventne najbolji saveznici građana

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin obišao je sinoć pripadnike Interventne jedinice 92 koji su patrolirali ulicama Beograda i poručio da su oni najveći saveznici građana u očuvanju reda, mira i bezbednosti zemlje.

„Interventna jedinica je ponos svake policijske uprave. Nju čine posebni pripadnici koji moraju da zadovolje veoma rigorozne kriterijume i oni nisu obični policajci. Oni su oni koji dolaze kada je najteže i tamo gde je najteže“, rekao je ministar Vulin, koji je patrole obišao s direktorom policije Vladimirom Rebićem i načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbije, ministar je pozvao građane da poštuju i cene rad pripadnika Interventne jedinice, jer su oni tu da ljudima pomognu i učine sve da naša države bude sigurna i bezbedna.

„Nemojte im praviti veće probleme nego što ih imaju sa kriminalcima, poštujte ih. Računajte da su došli sa dobrim razlogom i nijedan pripadnik Interventne jedinice, niti bilo koji drugi policajac, nikada nije izašao na ulicu da bi nekoga povredio i naneo mu zlo“, poručio je Vulin.

On je takpođe pozvao građane da u pripadnicima Interventne jedinice nikada ne gledaju pretnju ili traže protivnika, jer su im oni najbolji saveznici za čuvanje reda, mira i bezbednosti zemlje.

Pripadnici Interventne jedinice 92, tokom noći, učestvovali su u hapšenju, kroz pružanje pomoći kriminalističkoj policiji, osumnjičenog za trgovinu narkoticima kod koga je pronađena određena količina heroina, uhapsili muškarca kod koga su prilikom pretresa pronašli marihuanu i uhapsili jednu osobu za kojom je bila raspisana poternica suda.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *