Vulin: Nešto više policije na ulicama zbog novih mera

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da će policija večeras, kada stupaju na snagu nove mere za suzbijanje korona virusa, biti na ulicama u nešto većem broju i bliže prostorima gde eventualno može da se krši javni red i mir.

„Naravno da ćemo obezbediti sigurnost za svakoga“, rekao je Vulin za RTS.

On je naveo da će policija biti tu ukoliko se neko suprotstavi komunalnoj miliciji, kao i da će upozoravati nesavesne građane da moraju da poštuju zakon koji je isti za sve.

Vulin je rekao da je čelo MUP došao da bi nastavio borbu s kriminalom i da posebno pojača borbu protiv organizovanog kriminala.

On je dodao da će fokus da stavi i na ulični kriminal, pedofiliju, džeparoše i sve one koji uznemiravaju svakodnevni život građana.

Komentarišući navode predsednika Aleksandra Vučića o borbi protiv mafije, Vulin je rekao da predsednik ništa ne govori slučajno i da je on hrabar čovek koji je, time što je to rekao, stavio sebe i svoju porodicu kao prve mete.

Govoreći o mafijaškim obračunima u Beogradu, rekao je da su u pitanju dva velika klana, škaljarski i kavački, koji raspolažu velikim količinama novca i da je brutalnost i surovost s kojom se suočavaju „filmska“.

„Na nama je da se borimo sa gotovo svim resursima, molim građane da nas podrže u tome i da budu uz nas“, rekao je ministar.

Istakao je da u zemlji nema mesta za organizovani kriminal koji je snažan kao država.“U ovoj zemlji mafija neće i ne može da ima svoju državu“, poručio je Vulin.

Ministar je rekao da definicija organizovanog kriminala govori o povezanosti kriminalnih struktura sa onima koji imaju neku moć odlučivanja u državi.

Kaže da su neki ljudi identifikovani, ali da policija nije ta koja odlučuje o objavljivanju identiteta, nego tužilaštvo.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet