Vulin: Nastavljamo uspešnu saradnju sa Kinom

O daljem unapređenju saradnje između Srbije i Kine razgovarali ministar Vulin i ambasadorka Čen Bo.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo sa kojom je razgovarao o daljem unapređenju saradnje između dve zemlje u skladu sa prijateljstvom i dogovorom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika NR Kine Si Đinpinga, saopštava MUP.

Ministar Vulin i ambasadorka Čen Bo razgovarali su o daljim perspektivama saradnje, pre svega o započetim projektima, koji će biti nastavljeni po okončanju pandemije korona virusa, kao što su zajedničke policijske patrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva javne bezbednosti NR Kine.

Ministar Vulin zahvalio se ambasadorki na donacijama koje su NR Kina, a posebno Ministarstvo javne bezbednosti uputili MUP-u Srbije. Istakao je da Republika Srbija podržava politiku „jedne Kine“ i zahvalio se na snažnoj podršci koju ta zemlja pruža Srbiji kad je reč o pokušajima takozvanog Kosova da postane član Interpola, navodi se u saopštenju.

Ambasadorka Čen Bo istakla je da NR Kina pruža podršku teritorijalnom integritetu Republike Srbije. Ministru Vulinu uručila je pismo čestitke na imenovanju na novu funkciju koju mu je uputio savetnik ministra javne bezbednosti NR Kine Džao Kedži, a u kojem se potvrđuje čelično prijateljstvo dve zemlje i ističe spremnost za nastavak uspešne saradnje, navodi MUP.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

süperbetin giriş - Dumanbet -

Dinamobet