Vulin: Bitna je pobeda Vučićeve politike, nevažne funkcije

Na predstojećim izborima bitno je da pobedi politika Aleksandra Vučića, kazao je  lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin navodeći da jedino nije važno ko će biti ministar nakon izbora koji će biti održani u aprilu.

Vulin je to kazao odgovarajući na pitanje da li očekuje da nakon izbora zadrži svoj resor.

Kako je kazao, najmanje je bitno da li će on ostati ministar odbrane i dodao da očekuje da izbori prođu dobro, kao i veliku izlaznost i pobedu liste Srpske napredne stranke na kojoj će i njegova partija biti.

„Ako mi ne pobedimo ujediniće se apsolutno svi koji nisu na listi Srpske napredne stranke i pokušaće da naprave novu vlast i novu koaliciju. Meni je bitno da politika Aleksandra Vučića pobedi, ko će biti ministar, to jedino nije važno“, kazao je Vulin.

Vulin: Kao ni 2015., ni sada nećemo biti parking za migrante

Kao što ni 2015. godine kada je prošlo oko 900.000 ljudi kroz našu zemlju nismo postali parking za migrante, nećemo to postati ni sada, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je novinarima u Beogradu, odgovarajući na pitanje kako Srbija gleda na to što je Turska odlučila da dozvoli migrantima da prođu kroz zemlju i kakve će mere biti preduzete, kazao da će Srbija biti odgovorna i solidarna, ali da će zaštiti i svoju granicu i način života svojih građana.

Podsetio je da još od 2015. godine Srbija se nosi na dobar, odgovoran i organizovan način sa migranstkom krizom i naveo da ćemo nastaviti tako da se ponašamo.

„Bićemo vrlo odgovorni. Imamo načina da štitimo i svoju granicu i svoj način života. Videćemo kako se situacija bude razvijala, imamo dovoljno vremena da reagujemo i kao uvek, reagovaćemo“, kazao je Vulin.

Podsetio je da je sadašnji predsednik Aleksandar Vučić, 2015. godine kao premijer posvetio mnogo vremena migranstkoj krizi i dodao da je Srbija prošla sa malo posledica u odnosu na sve ostale zemlje.

„Od 2015. slušam kako će se ovde naselitiu 400.000 migranata, kako su izgrađeni gradovi na jugu Srbije gde se oni već smeštaju, kako će nam uzeti poslove, kako su se uselili već u naše stanove. Vidite da su to velike laži. Treba verovati svojoj državi“, poručio je Vulin.

Priprisluškivanje novinara treba prijaviti Tužilaštvu

Ministar Vulin rekao je  da ako neko zna da su novinari prisluškivani i da su im mejlovi presretani o tome treba odmah da obavesti Tužilaštvo ističući da je to veoma važno kako bi se ispoštovao sistem koji u Srbiji postoji.

Vulin je to rekao odgovarajući na pitanje da li bi podržao inicijativu magazina „Nedeljnik“ da se oformi nezavisna komisija koja bi se bavila prisluškivanjem novinara i presretanjem mejlova.

„Ako sigurno znate da su novinari prisluškivani i praćeni, ja vas molim da dostavite to Tužilaštvu odmah, nemojte da čekate, ja sam to već uradio, prvo su bile sumnje da ću to uraditi, pa kada sam uradio rečeno je kako je to bilo samo iz marketinških razloga“, rekao je Vulin.

Podsetio je da u Srbiji postoji sistem, da je na prvom mestu generalni inspektor koji je svoj posao već obavio, odnosno dao nedvosmislen stav da nikakvog presretanja i prisluškivanja nije bilo i naveo da sada čeka Tužilaštvo.

„U ovoj zemlji postoji sistem, hajde da ne preskačemo, da ispratimo do kraja ono što zakon nalaže“, naveo je ministar.

Kako kaže, prvo da se sačeka Tužilaštvo, a ako ne budu zadovoljni, da se u proces krene ponovo.

„Neće biti zadovoljni dok god se ne dokaže ono što ne postoji. Žao mi je, bojim se da to nije moguće“, kazao je Vulin i rekao da je on spreman na sve, na detektor laži, Sud.

Vulin je upitao šta će biti ako je on u pravu, da li je ikada ikome prošlo kroz glavu da je nevin, da postoji predikcija nevinosti, da treba da se dokaže da je kriv, pa tek onda da ga proglase krivim.

„Nije“, kazao je Vulin i dodao da želi da se prvo ispoštuje zakon i sistem.

„Moramo da verujemo od početka do kraja našem sistemu“, istakao je.

Upitan da li bi trebalo da se dobiju odgovori od Vojno obaveštajne agencije i BIA, Vulin je kazao da su odgovori već dobijeni i da postoji nadležni inspektor koji je to već rekao.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *