Vulin: Ako su povlačenja priznanja KiM tako jeftina, daj Bože da kupimo sva

Ministar odbrane Aleksandar Vulin pitao je Dragana Ðilasa koliko će povlačenja priznanja Kosova kupiti od sopstvenih para, ukoliko su tačne tvrdnje funkcionerke njegove stranke Marinike Tepić.

“Ukoliko te tvrdnje nisu tačne, pa onda sram vas bilo”, rekao je Vulin u Skupštini Srbije odbacujući optužbe Marinike Tepić da Srbija kupuje povlačenja priznanja, ocenjujući da su optužbe “potpredsednice Ðilasove stranke zdravog razuma sumanute”. “Čekajte, ako je to tako, onda je to jeftino i daj Bože sve da kupimo. Vrlo je zanimljivo da nikom nije smetalo da Šiptari kupe priznanje, to može, ali da Srbi urade sve što mogu da ne dođe do priznanja, odnosno da neko povuče priznanje je već kriminal. Sve što Srbima ide u korist, odmah se predstavlja kao kriminal i korupcija”, konstatovao je ministar.

On je poručio da Srbija ništa nije kupovala već su države koje su povukle priznanje shvatile vrednost međunarodnog prava i da ga moraju braniti, jer će, možda i njima sutra doći neka nevolja.

Ukoliko se pođe od toga da je Marinika Tepić u pravu, Dragan Ðilas ima preko 620 miliona evra, pa evo, neka kupi neku zemlju da ne prizna Kosovo, rekao je Vulin i upitao da li je Savezu za Srbiju žao što su pojedine zemlje povukle priznanje.“Citiraju Bedžeta Pacolija očigledno svog dobrog prijatelja. Evo, pozivam Ðilasa da izvadi par miliona evra pa neka kupi dve, tri države, šta fali, evo pred izbore da ga Bog vidi. Odmah će Srbi da glasaju za njega, ali mi nešto govori da to neće da se desi. Ili neće da da pare ili to tako ne funkcioniše”, rekao je Vulin

Vulin je naveo da je Aleksandar Vučić promenio poziciju Srbije, što se, kaže, vidi i po povlačenju priznanja Kosova. “Potrošili smo pet, šest miliona evra za boravak Vuka Jeremića u Njujorku. Po računici Marinike Tepić, mogli smo da kupimo pet, šest povlačenja priznanja Kosova. Naravno da to tako ne funkcioniše i da to ne može da se kupi, ali zašto blatite svoj narod?”, pitao je Vulin.

Vulin je rekao i da će sada svi da zovu Mariniku Tepić za izjave, a ne Bedžeta Pacolija, kome više niko ne veruje i onda će u celom svetu da se emituje da je narodni poslanik optužio Srbiju za kupovinu priznanja. Kako je objasnio, tako funkcioniše sajber ratovanje.“Na svima nama koji se bavimo politikom je da raskrinkamo tu strašnu laž i da pitamo njenog šefa koji ima 620 miliona evra koliko će povlačenja prizanja kupiti od sopstvenih para, ako je Marinika u pravu, ako nije u pravu, pa sram vas bilo”, poručio je Vulin.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *