Vučićeve reči ODZVANJAJU: ZA MENE JE SRBIJA SVETINJA! Neću vam je predati u ruke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se sinoć javnosti nakon odluke Aljbina Kurtija da Nenada Rašića protivustavno i protivno Briselskom sporazumu imenuje za ministra za zajednice, kao i sramne reakcije Evropske unije na taj potez.

On je na svom Instagram nalogu, nakon obraćanja, objavio ključni deo obraćanja – svoju poruku onima koji misle da mogu da gaze Srbe.

– Možete da me ubijete, možete šta god hoćete, za mene je Kosovo i Metohija najveća srpska svetinja, za mene je Srbija svetinja. Bolje je da me nema, nego da vam je predam u ruke. I, neću vam je predati u ruke, jer građani Srbije nisu deveta rupa na svirali bilo kome i ne dam, ne dam vam da ih ponižavate! Srbija je svoja na svome, Srbija će da čuva sebe – poručio je predsednik.

Podsetimo, Kurti je juče imenovao predsednika Progresivne demokratske stranke Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak, i najavio da će predsednicu Evropskog pokreta Srba sa Kosova Radu Trajković imenovati za Rašićevu savetnicu.

Srpska lista ocenila je juče da koliko god funkcija da im Aljbin Kurti dodeli, Rada Trajković i Nenad Rašić neće imati podršku srpskog naroda, jer su na izborima imali broj glasova koji je na nivou statističke greške, a politiku gledaju samo kroz prizmu ličnog interesa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *