Vučić: Zainteresovan sam da se borim i izborim za svoj narod u Crnoj Gori

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u Minhenu da, bez obzira na povremene teške reči i uvrede mitropolita Amfilohija smatra da mitropolit crnogorsko-primorski danas radi važan posao za Srbe u Crnoj Gori i za to ima njegovu ličnu podršku.

Vučić je, na pitanje novinara kako komentariše izjavu Vuka Jeremića da namerava da preuzme proteste u Crnoj Gori i da je protiv vladike Amfilohija, uzvratio pitanjem:

„Kako to ja, kao veleizdajnik, koji je protiv srpskog naroda u Crnoj Gori, i koji se dogovarao sa Milom Ðukanovićem, sada preuzimam proteste?“

Dodao je da kada neko toliko laže na dnevnom nivou, ne zna više šta priča, već samo želi da nešto kaže protiv njega.

„Poštujem mitropolita, sa njim imam vrlo pristojan odnos, i nikada nisam, niti ću odgovarati na teške reči i uvrede. Mislim da on danas radi važnu stvar za Srbe u Crnoj Gori i za to ima moju ličnu podršku“, rekao je Vučić.

Kazao je da, kao čovek koji samo nekoliko puta godišnje ode u crkvu, nije zainteresovan za obavljanje bilo kakvih crkvenih poslova. „Ali, veoma sam zainteresovan da se borim i izborim za svoj narod u Crnoj Gori i za SPC“, kazao je on.

INFO 24 / Tanjug / Foto: arhiva


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *