Vučić: Zahvalnost Putinu za čestitku za praznik i vakcine

Predsednik Vučić zamolio ambasadora Bocan-Harčenka da predsedniku Putinu prenese zahvalnost za čestitku koju mu je uputio povodom Dana državnosti, kao i za isporuke vakcine Sputnjik V.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka i zamolio ga da predsedniku Vladimiru Putinu prenese zahvalnost za čestitku koju mu je uputio povodom Dana državnosti.

Vučić je rekao da Srbija i Rusija imaju čvrste prijateljske odnose, koji se dokazuju u različitim izazovima, pa i sada, u vreme pandemije KOVID-19. Zato je zamolio ambasadora Bocan-Harčenka da predsedniku Putinu prenese zahvalnost za isporuke vakcine Sputnjik V, jer su doprinele tome da naša zemlja prednjači u vakcinaciji i pružanju stanovništvu pouzdane odbrane od korona virusa.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su, s tim u vezi, razgovarali o mogućnosti da Srbija, uz pomoć stručnjaka iz Rusije i na osnovu ruske tehnologije, samostalno proizvodi vakcine.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su, uoči posete potpredsednika Vlade Ruske Federacije i kopredsedavajućeg Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Jurija Borisova, konstatovali da se realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata dobro sprovodi. Izgradnja deonice pruge od Stare Pazove do Novog Sada koju gradimo sa ruskim RZZD, ide planiranom dinamikom i završetak radova se očekuje krajem ove godine, kako je predsednik Vučić i obećao. Oni su u isto vreme razgovarali o konkretnim predlozima za buduću saradnju.

Vučić i Bocan-Harčenko su razgovarali i o regionalnoj situaciji.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *