Vučić zahvalio Ligi muslimanskog sveta na novoj donaciji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio pismo zahvalnosti generalnom sekretaru Lige muslimanskog sveta Muhamedu bin Abdulkerimu El-Isi u kome je zahvalio na novoj donaciji od 300.000 američkih dolara koju je ta organizacija uputila Srbiji za borbu protiv širenja korona virusa.

Vučić je u pismu generalnom sekretaru Lige muslimanskog sveta – Rabita naveo da je sa velikom zahvalnošću primio vest da je ta organizacija kao potporu građanima Srbije za borbu protiv širenja zarazne bolesti COVID-19 uputila velikodušnu pomoć od 300.000 američkih dolara, koliko je uputila i pre dva meseca.

“Moja zahvalnost je utoliko veća što je ova pomoć došla neočekivano. Privilegovani smo time što ste, u trenucima najvećeg izazova za svet, pokazali brigu za Srbiju i zauvek ćemo da poštujemo iskazanu solidarnost“, napisao je Vučić.

Predsednik Srbije je pozdravio aktivnosti Lige muslimanskog sveta sa ciljem promocije tolerancije, međuverskog dijaloga i poštovanja ljudskih prava navodeći da su tradicija i kultura različitih islamskih zemalja bliske našem narodu.

“Verujem da ćemo u budućnosti da osnažimo našu saradnju. Sklad i jednakost među nacijama i religijama su istinske vrednosti koje Srbija i Vaša organizacija iskreno dele“, naveo je Vučić.

Liga muslimanskog sveta je nevladina panislamska organizacija sa sedištem u Meki, osnovana 1962. godine rezolucijom donetom na sastanku Organizacije islamske konferencije, sada Organizacija islamske saradnje – OIS.

INFO 24 / Tanjug / Foto: INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *