VUČIĆ O NAJAVI IZ HRVATSKE DA SU SPEMNI DA POMOGNU PRIŠTINI DA FORMIRAJU VOJSKU: Verujte mi, neće se igrati vatrom

Vučić je, zamoljen od novinara INFO 24 medijske mreže, da prokomentariše najavu ministra odbrane Hrvatske da je ta zemlja spremna da vlastima u Prištini pomogne u nameri da transformiše bezbednosne snage u vojsku, kao i da će povećati broj svojih vojnika pri Kfor-u pet puta, podsetio da je hrvatska vojska do pre pet godina bila dvostruko snažnija od srpske, ali da to danas nije više slučaj.

  • Hrvatska ima veoma snažnu vojsku. Albanci na Kosovu nisu na tom nivou, ali imaju Bondstil I američku vojsku iza sebe. Neka oni rade svoj posao. Srbija je suverena zemlja I radiće svoje. S ponosom mogu danas reći da srpska vojska nije slabija ni od jedne vojske u okruženju, ne računajući rumunsku I mađarsku. Ubrzano snažimo. Svi drugi nisu snažniji od Srbije – poručio je on.

Vučić je naglasio da moramo da nastavimo sa temeljnim i ozbiljnim ulaganjima u našu vojsku, jer je to jedini garant mira I što može preventivno da utiče na svakog ko bi pomislio na agresiju na našu zemlju.

  • Sve je danas jasno ko je koliko snažan, a snažan je onaj ko ima najjaču ekonomiju, ko najbrže raste, ko ima budućnost. Trendovi su tu važni. Srbija ima odličnu budućnost, snaži svoju vojsku, ne da bi nekoga napadala ili da bi zauzimala tuđe teritorije, ili slala svoje vojnike bez poziva nečije vlade – istakao je on.

Vučić je primetio da neki mogu da krše rezoluciju 1244 i sve druge, ali da neće da izgovara teže reči jer su nam, kako kaže, potrebni bolji odnosi sa Hrvatskom i svima drugima.

  • Nemojte da se sekirate. Nemojte čak ni za te pretnje kako će u južnoj Mitrovici da prave velike baze, pa će ne znam šta da urade Srbima. Nije Srbija slaba, ni blizu koliko je bila 1999. Ili 2008. I 2009. Znaju to oni koji vole da se igraju vatrom. Verujte mi na reč neće se igrati – istakao je on.

Vučić je naglasio da je fokus Srbije usresređen na ekonomiju, na razvoj, napredak, pueteve, bolnice, stadione, pozorišta, koncertne dvorane, pre svega fabrike, na veći BDP.

Jer kada to sve imate, kako kaže, imaćete, i snažniju vojsku i onda će zemlja biti uspešnija u svakom pogledu i ne moramo da brinemo.

  • Ne moram da kažem da imamo izvanredne prijateljske odnose sa Mađarskom i Rumunijom, pa nemamo nikakvog razloga za brigu. Verujte mi na reč – naglasio je on.

U vezi najave povećanja broja hrvatskih vojnika u Kfor-u konstatovao je da će to povećanje biti sa dva na deset vojnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *