VUČIĆ: Videli ste snagu Srbije, narednih devet meseci još veća

Nakon vežbe predsednik je istakao da je ponosan na vojnike Srbije i svima čestitao na vežbi.

– Ukazao bih samo na nekoliko stvari. Prvi put ste videli 11 migova-29 na nebu, od toga je 8 tuklo rakete “vazduh-zemlja”. Među njima su i modernizovane dvadesetdevetke. Videli ste i “Orlove” i “Galebove”. Ukupno 25 lovaca i bombardera u vazduhu, pre nekoliko godina je bilo samo četiri ili pet. Videli ste i nove tenkove, mašine kao što su PASARS, “Pancire” i mnoge druge. Snaga naše vojske biće uvećana u narednih devet meseci – poručio je predsednik.

Vučić je dodao da smo naručili nove bespilotne letelice, i da ćemo naručiti još više pošto je to nešto u šta moramo mnogo više da ulažemo.

– Posebno želim da istaknem zahvalnost našim junacima sa Košara, njih 200 je ovde. Veliko vam hvala junaci, za vaše veliko srce i što ste ovde sa nama. I video sam sa kakvom su strašću pratili sve ovde danas, i sreću i zadovoljstvo što je njihova vojska mnogo snažniji. Hvala im što su ranama i požrtvovanošću i životima dali da budemo ovde – rekao je Vučić.

Predsednik je istakao zadovoljstvo i činjenicom što je vežbi prisustvovao komandant KFOR-a, i rekao je da moramo da razvijamo saradnju sa međunarodnim snagama.

O napadima iz CG

vučić je na najnovije napade Predraga Popovića, predsednika Narodne stranke Crne Gore, koji je optužio Vučića da huška DF protiv Vlade, rekao da ni ne zna ko je to.

– Kada za nekim brodom uplovi ajkula u Bokokotorski zaliv ja sam im kriv. Ja ne znam ni ko je to, ni koja je stranka. Mene ne zanima ni ko će tamo da vlada, ali me uvek zanima položaj srpskog naroda. Tih besmislenih optužbi sam se toliko naslušao, a naslušaću ih se još – rekao je Vučić.

vojna vežba
foto: Printscreen

Uskoro sastanak s Merkelovom

Vučić je rekao da se odgovor koji je Kurtiju dao u Briselu nije promenio, a to je da neće biti priznanja Kosova.

– Sutra ili prekosutra razgovaram sa Merkelovom, pa će 4. ili 5. jula biti ta velika konferencija. Razgovaraćemo o svemu, a svaki razgovor sa kancelarkom je važan za našu zemlju – istakao je Vučić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *