Vučić u Vašingtonu, dobrodošlicu poželeo Robert O ‘Brajan

U Vašingtonu počinju dvodnevni razgovori srpske i prištinske delegacije o ekonomskoj saradnji Beograda i Prištine. Predsedniku Vučiću i premijeru privremenih prištinskih institucija Avdulahu Hotiju dobrodošlicu poželeo američki savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O ‘Brajan.

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Robert O „Brajan poručio je da će sastanak predstavnika Beograda i Prištine u Vašingtonu unaprediti mir kroz ekonomsku saradnju.

O“ Brajan je poželeo dobrodošlicu u Vašington predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijeru privremenih prištinskih institucija Avdulahu Hotiju pred susret u Beloj kući.

„Ove važne rasprave unaprediće mir kroz ekonomsku saradnju. Od posvećenosti dijalogu obojice lidera, koristi će imati i Srbija i Kosovo“, naveo je O“Brajan u poruci na Tviteru.

Domaćini sastanka u Vašingtonu koji počinje danas su O“Brajan, kao i specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel koji nije isključio mogućnost da se, osim ekonomskih, otvore i druga pitanja, ali tvrdi da Vašington nema nikakav tajni plan.

Grenel je rekao da će u prvom delu sastanka insistirati na tri teme: razvoj putne i železničke infrastrukture i razvoj avio-saobraćaja između Beograda i Prištine.

Istakao je da SAD očekuju da dve strane ispune ono što su dogovorile i spremne su da na neki način daju podsticaj i Beogradu i Prištini za razvoj ekonomske saradnje.

Grenel nije mogao da potvrdi hoće li se Tramp pridružiti, ali je naglasio da je predsednik itekako upoznat sa onim što se pripremalo poslednjih dana i sa onim što će uslediti.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *