Vučić u Drvaru i Mrkonjić Gradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Mrkonjić Gradu i Drvaru gde će otvoriti novi pogon fabrike Jumko. Vučića je dočekao veliki broj građana kao i član predsedništva BIH Milorad Dodik. „Drago mi je što vas vidim u ovolikom broju, rekao je predsednik Vučić ističući zadovoljstvo što narod RS, kako kaže, voli toliko Srbiju“.

Predsednik Srbije Aleksanadr Vučić stigao je u Mrkonjić grad u RS, posle kojeg će posetiti i Drvar, većinski srpski grad u Federaciji BiH – dve opštine koje Srbija pomaže i u kojima namerava i dalje da podrži projekte koji bi unapredili život građana.

Vučić je krenuo jutros helikopterom za Drvar u Federaciji BiH i Mrkonjić Grad u Republici Srpskoj. Vučić je na svoj zvaničan Instagram profil postavio fotografiju iz helikoptera i snimak kako ulazi u letelicu i napisao „Na putu za Drvar i Mrkonjić grad“.

Vučić u Mrkonjić Gradu: Bićemo uz svoju decu i svoj narod

Vučić obišao Gimnaziju i mašinsku školu u Mrkonjić gradu i istakao da će pomoć toj ustanovi iznositi 300 hiljda evra. Da bi pomogla srpskom stanovništvu u Republici Srpskoj, Vlada Srbije je za različite projekte u poslednje dve godine izdvojila 32 miliona evra.

Srbija će biti uz svoj narod i decu i pomagaće koliko može, poručio je  predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete Gimnaziji i Mašinskoj školi u Mrkonjić Gradu.

„Posebno sam srećan što sam posetio divne ljude u Mrkonjić Gradu i đacima i nastavnom osoblju želim svako dobro i uspeh u životu. Znanje je moć i siguran sam da deca u Mašinskoj školi to razumeju. Onoliko koliko možemo, kao država Srbija, pomagaćemo i bićemo uz svoju decu i narod“, napisao je Vučić u knjizi škole.

Predsednik Srbije Vučić je poklonio školskoj biblioteci 100 knjiga iz svoje lične biblioteke, a isto toliko knjiga će dobiti i škola u Drvaru.

Vučić je u razgovoru sa nastavnicima u biblioteci primetio, kada je ugledao knjigu Sime Matavulja, da veoma mali broj ljudi zna da je taj pisac bio Srbin.

Domaćini su ukazali da je Vučić prvi predsednik Srbije koji je posetio Mrkonjić Grad i zahvalili mu na tome.

Vučić je prethodno razgovarao sa decom u učionici, listao odeljenski dnevnik i pitao pojedine đake sa kojim predmetima imaju teškoće.

Pitao je đake šta država Srbija može da uradi za njih i obećao da će im pomoći u opremanju školskih kabineta.

Zajedno sa predsednikom Srbije u poseti Mrkonjić Gradu su i ministri u Vladi Srbije Siniša Mali i Aleksandar Vulin.

Pokušaće da nas dele, moramo da se držimo zajedno

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je, obilazeći školu u Mrkonjić gradu, da će pokušati da nam dele narod, kao što pokušavaju da cepaju i dele našu, srpsku crkvu, zbog čega moramo da se držimo zajedno.

„Možemo da živimo u više država, ali narod je jedan i jedinstven. Ne smemo da zaboravimo da pripadamo istom rodu, i nosimo isto prezime, da moramo da čuvamo svoje kuće i ognjišta, jer time štitimo budućnost“, kazao je Vučić nakon što mu je jedna učenica poželela dobrodošlicu.

Vučić je istakao da je srećan što je došao u posetu školi kojoj Srbija pomaže, a pomoć će, kako je ukazao, iznositi će oko 300.000 evra.

„Moći ćete da kupite CNC mašinu za mašinsku školu. Zapamtio sam tu mašinu, jer je mnogo važna. Tamo gde smo je uvodili, donosili i kupovali, uvek su gledali stranci da naprave fabrike u blizini, jer su imali dobre radnike“, objasnio je on.

Kazao je da je Srbija spremna da pomaže i u računarima i svemu ostalom za Gimnaziju.

„Srećan sam što sam čuo od direktora vest da je ove godine upisano 10 prvačića više nego prošle godine. Nadam se da će tako biti i iduće i narednih godina“, dodao je Vučić.

On je istakao da će Srbija koliko može da pomogne na infrastrukturnim radovima, kao i u dovođenju investitora.

„Obećali smo Drvaru pre nepunih pet meseci da ćemo da otvorimo malu fabriku i otvorili smo je. Plate nisu prevelike, ali ako imate drugog zaposlenog u kući, lakše je, možete da planirate budućnost”, ukazao je on.

Predsednik je deci poručio da je važno da uče i rade, jer im „ništa s neba neće padati“.

„Ne moraju svi da završavaju fakultete, visoke škole. Završite ovu školu, a onda na posao, da budete pošteni i odgovorni grajani RS, a pre svega odgovorni prema svojoj porodici. Veoma sam ponosan i hvala na divnoj dobrodošlici. Uvek sam srećan kada sam sa našim narodom“, rekao je Vučić, i podsetio da je njegov otac nedaleko od ovog grada, iz Čipuljića kod Bugojna.

„Ko zna ko će od vas možda da bude predsednik Srbije ili predsednik vlade u budućem periodu“, rekao je on.

Vučić se posebno zahvalio Miloradu Dodiku, kojem je noćas umro otac, a koji je, i pored toga, želeo da mu bude domaćin u BiH i Republici Srpskoj.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *