VUČIĆ STIGAO NA BALKANIJADU: Predsednik obilazi atletski stadion u Smederevskoj tvrđavi

Smederevo je ovog vikenda domaćin prvenstva Balkana za atletičare, a na otvaranju ove manifestacije koja se održava u prelepom ambijentu Smederevske tvrđave, došao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u društvu predsednika Srpskog atletskog saveza Veselina Jevrosimovića obišao stadion unutar tvrđave u Smederevu.

Vučić je primetio da smo u poslednjih nekoliko godina izgradili veliki broj atletskih stadiona i terena.

Predsednik je dodao da će želja Smederevaca biti ispunjena i da će dobiti stadion za atletičare na kojem će trenirati svi mladi talenti u sferi atletike.

– Ovde treniraju mnogi mladi ljudi, mi imamo novca da finansiramo sve ove sportske objekte o kojima se priča. Mi koliko možemo pomažemo atletskom savezu. Mi u Srbiji smo naučili da sebi ne priznajemo uspehe, ali vidi se šta smo sve uradili do sada – rekao je Vučić i dodaje da svaka investicija dosta znači.

– Uradili smo više nego ikada, grade se atletski stadioni, gradi se zbog projekata koji su jaki i ozbiljni – rekao je predsednik.

Srbija domaćin 74. “Balkanijade”

Srbija je dobila čast da bude domaćin 74. prvenstva Balkana koje se održava 26. i 27. juna. Na Balkanijadi učestvuje više od 450 atletičara, trenera i zvaničnih lica.

Balkanijada je jedno od najmasovnijih atletskih takmičenja, a služiće kao svojevrsna priprema za organizaciju Svetskog atletskog dvoranskog prvenstva koje se održava u Beogradu u martu 2022. godine.

Takođe, ovo će biti poslednje takmičenje na kom će atletičari imati priliku da ispune normu ili povećaju svoje bodove na rang listi koja vodi na Olimpijske igre u Tokiju.

Takmičenje na Balkanijadi otvorili su sedmobojci od 10.30, a glavni program počinje od 15.30 kada je i zakazano zvanično otvaranje takmičenja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *