Vučić: Stefanović meta napada zbog dobrih rezultata

Ove godine bilo je 12 puta manje mafijaških ubistava nego tokom „demokratskih“ režima 2002. ili 2003. rekao Vučić i istakao da je to samo jedan od dobrih rezulatat rada MUP i ministra Nebojše Stefanovića, zbog kojih je, kaže, Stefanović meta napada.

Vučić je istovremeno odbacio sve spekulacije o navodnom sukobu njega i Nebojše Stefanovića.

„Prvo su pričali kako je sve kriminal, pa onda da baš i nije kriminal, pa su rekli da je to sukob moj i njegov. Postavljao sam pitanje-da li je to kriminal ili je to moj i njegov sukob….“, primetio je Vučić i dodao:

„Ne samo da ne postoji nikakav sukob, nego da samo kažem Stefanoviću da ode i da se skloni, on bi to uradio istog časa“, naglasio je Vučić i ponovio da je ministar policije na meti zato što je uspeo da uradi nešto što pre njega nije niko.

Ističe da je ove godine bilo 12 puta manje mafijaških ubistava nego tokom „demokratskih“ režima 2002. ili 2003. godine.
Vučić je naveo da je Stefanović uspeo da obezbedi da bude najviše do sada zaplenjene droge, kao i da policija ima veće plate nego ikad.

Predsednik kaže da napadaju Stefanovića i zato što se bori i ne plaši se da kaže sve onima koji su uništavali i pljačkali zemlju.
„Šta je bilo sa Jovanjicom? Nadam se ćemo u narednim danima i nedeljama imati istinu o tome, na tužilaštvu je da da potpunu istinu i da se vidi o kakvim lažovima je reč“.

Vučić ističe da su napadali jednog policajca samo samo zato što je uhvatio narko-zlikovca sa drogom oko vrata, „jer baš njega nije smeo da uhvati“ i da je to pravi razlog žestokih napada protiv Stefanovića.

Korupcija u Starom gradu – „modus operandi“ te vlasti

Predsednik  Vučić izjavio je  da nije iznenađen što su se pojavila dva svedoka koja su potvrdila tvrdnje Lazara Lešnjaka, kuma predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, u slučaju korupcije u toj opštini.

Odgovarajući na pitanje novinara, Vučić je odgovorio da svako zna da je to istina i da je to „modus operandi“ te vlasti kroz deceniju i po, u Beogradu i u ostatku zemlje.“Zar stvarno mislite da neko može da izmisli da je čovek (Bastać) za dečje pozorišne predstave uzimao reket, stavljao kesu na glavu svom kumu i tukao ga? Svako zna da je to istina, „modus operandi“ njihov kroz deceniju i po u Beogradu i svuda gde su imali vlast“, rekao je Vučić.

Todosijeviću sudili zbog izjave o Račku,a Tahiri preti ratom

Ivanu Todosijeviću sudili su zbog izjave o Račku, a Edita Tahiri preti ratom i niko ne reaguje, konstatovao je  predsednik Aleksandra Vučić i istakao da to jeste licemerno, da je Albancima, za razliku od Srba, dozvoljeno sve, ali da će, uprkos tome, Srbija i dalje činiti sve da se očuva mir.“Sve što je dozvoljeno zapadnim diplomatama i Albancima, nama nije dozvoljeno, čak ni pravo na drugačije mišljenje. Kada Edita Tahiri poziva na rat, nijedna ambasada ni sa čim nije izašla. Ona kaže da će biti rata. To nije samo poziv, to je pretnja ratom. Chutaće vam i mnogi beogradski krugovi, kao što će da ćute i te ambasade, zapadne“, rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje o izjavi Edite Tahiri da sledi rat ako Srbija ne prizna Kosovo.

On je podsetio da su, kada se pridružio naporima Srpske liste da verbalni delikt ili drugačiji stav i mišljenje ne bude kažnjavano kaznom zatvora, kao što je to bio slučaj sa Ivanom Todosijevićem, reagovale četiri ambasade zapadnih medalja.

„Skočile su da meni sole pamet i da me uče kako ne treba da menjam istoriju koju oni misle da su napravili, jer oni ne mogu da se saglase sa tim da neko ima drugačije mišljenje, stav. Istovremeno, te ambasade zemalja članica Evropske unije ćute kao zalivene kada nam govore da u Jasenovcu nije počinjen genocid i da su tamo bili samo radni logori, da tamo ljudi nisu ni ubijani, apsolutno ćute“, rekao je Vučić, istakavši da nije reč o Račku, mestu gde je ubijeno 100 ili 1.000 ili desetine i stotine hiljada ljudi, već o 40 ljudi, za koje „mi tvrdimo da je jedan deo pripadao takozvanoj OVK, a oni da nije“.

Vučić je takvo ponašanje nazvao licemerjem, koje pokazuje, prema njegovim rečima, u kakvoj se situaciji nalazimo već mnogo godina.

Predsednik Srbije je ponovio da je njegov odgovor na sve to da će Srbija da čuva mir.“Mi ćemo da se borimo da imamo mir i da molimo one koji misle da sa nekim ratuju i da nekoga napadaju da to ne čine. Ne zato što smo strašno uplašeni, već zato što je to užasno loše za sve. I to je moja jedina molba“.

Nove reforme neće „boleti“ narod, već ministre i direktore

Nove reforme, koje nameravamo da sprovedemo, ovaj put neće „boleti“ narod, kao prethodne, već ministre i direktore javnih preduzeća, a cilj je da obezbedimo još veći rast, poručio je predsednik Vučić.

„Reforme koje su bile sprovedene su “bolele“ narod, a danas se pokazuje da su bile ispravne. Buduće reforme koje treba da sprovedemo neće “boleti“ narod već ministre i direktore naših javnih preduzeća, ali sam siguran da će nam doneti još veći rast i još značajno veće povećanje vaših primanja“, rekao je Vučić.

Kazao je da će zbog toga u narednom periodu biti povećane plate, drastično: „Za šest ili sedam godina udvostručićemo primanja od 2014. godine i to ne nominalno, već realno, a možda će biti i više od toga“, naveo je predsednik.

Medicinske sestre sada imaju nominalno za 38 odsto veće plate nego pre 2014. godine, a oko 30 odsto relalno veće zarade, napomenuo je on.

Izdvajaćemo sve više novca za zdravstvo, ali ćemo tražiti i više rezultata i veću produktivnost rada, poručio je predsednik Srbije.

Vučić o napadima i medijima…

Pre bi izbrojao naslovne strane medija u kojima nije napadan, nego kada bi brojao koliko napadaju njega, porodicu i stranku koju vodi, mada dodaje Vučić, da je to i pokazatelj demokratskog duha zemlje danas, za razliku od „antidemokratskog do 2012.“.

Vučić je u odgovoru na pitanja novinara danas istakao i da do 2012. godine nije postojala nijedna televizija u kojoj je mogao neko da kaže nešto protiv tadašnjeg režima.

Dobro je, kaže, što danas toga ima, mada mediji koji ga napadaju ne postižu neke velike rezultate.Narod, kaže Vučić, nije glup da ne shvata o čemu se radi kada jedna televizija pusti u 27. minutu svojih vesti da je otvoren autoput, na koji su građani čekali 70 godina i to tako što su analizirali ko je kako bio obučen i ko je koju pesmu pustio.

Kaže da ispada da tolike genije iz opozicije, kako se predstavljaju, jedan „kreten“, kako njega nazivaju, već sedam puta „rastura“ na izborima.
„A i kada su imali svu vlast i kada nije postojala nijedna televizija i nijedna novina (koja je kritikovala), uvek su pobeđivali tako što su socijalisti prelazili na drugu stranu, pa varali kupovinom na jednoj, pa na drugoj strani, i tako dalje, i sve to protiv nas, kretena. Pa kakvi li su tek ovi drugi geniji, kada ih ti kreteni tako lako pobeđuju“, zapitao je Vučić.

Kompromisom rešiti nesuglasice oko CG zakona o veroispovesti

Vučić je izjavio da nije ni srećan, ni zadovoljan Predlogom zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, jer se, kako kaže, tiče vitalnih interesa našeg naroda i Srpske pravoslavne crkve. „Nije mi lako da govorim o stvarima koje se dešavaju na teritoriji druge države, ali, pošto je u pitanju interes našeg naroda, nisam ni srećan, ni zadovoljan povodom tog Predloga“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara o crnogorskom Predlogu zakona o slobodi veroispovesti protiv koga su se pobunili naša crkva i Srbi u Crnoj Gori.

Vučić je izrazio nadu da će se nesuglasice oko Predloga rešiti dijalogom i kompromisom.“Nadam se da će biti dovoljno mudrosti svuda da se to reši, jer drugu vrstu politicke moći nemamo“, podvukao je Vučić.

INFO 24 / Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *