Vučić: Srbija želi strateški važne odnose sa Britanijom

Za Srbiju je važno jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, rekao je predsednik  Vučić u telefonskom razgovoru sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Borisom Džonsonom, koga je pozvao da poseti Srbiju.

U prijateljskom razgovoru, Vučić je ponovio da naša zemlja želi da sa Ujedinjenim Kraljevstvom uspostavi strateški važne odnose. On je izrazio nadu da je namera da se uspostave snažnije i bogatije srpsko-britanske veze obostrana.

„Za Srbiju je važno jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, posebno u novim okolnostima, nastalim posle izlaska Vaše zemlje iz Evropske unije“, rekao je predsednik britanskom premijeru.

Takođe je izrazio interes za jačanje ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i saradnje u različitim oblastima od zajedničkog interesa, uključujući i odbranu.

Predsednik Srbije je sa premijerom Džonsonom razgovarao o regionalnoj situaciji i ponovio opredeljenost Srbije da bude čvrst oslonac za miran i napredan Zapadni Balkan. S tim u vezi je britanskog premijera upoznao sa inicijativom za primenu četiri slobode – kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala – na Zapadnom Balkanu, saopšteno je iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike.

Dvojica sagovornika su, takođe, razgovarali o mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

INFO 24 / Foto: buducnostsrbijeav

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *