Vučić: Srbija planira nastavak saradnje sa Nokiom

Srbija planira da nastavi saradnju sa finskom kompanijom Nokia, posebno u oblasti fiksne mreže i transportnih optičkih sistema, rekao Vučić.

Na sastanku sa delegacijom kompanije Nokia, koju je predvodio Miko Lavanti, potpredsednik ove kompanije za centralnoistočnu Evropu i centralnu Aziju, predsednik Vučić je kazao da je za Srbiju izuzetno važno i to što može da koristi iskustva ove finske kompanije u razvoju preduzetništva u oblasti informacionih tehnologija.

Tokom susreta, sagovornici su konstatovali da je višedecenijska saradnja Telekoma Srbija sa kompanijom Nokia, koja obuhvata različite tehnološke segmente mobilne i fiksne mreže, do sada bila veoma dobra, i izrazili očekivanje da će ona u budućnosti biti znatno unapređena.

Finska kompanija Nokia, jedan od najvećih svetskih proizvođača telekomunikacione opreme, zapošljava oko 100.000 ljudi u celom svetu, uključujući i velike centre u Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *