Vučić: Srbija mora da preskoči krug nesreća, ratova i sukoba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da se iz govora ruskog i američkog predsednika, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena, vidi da sukob u Ukrajini ide u dalju eskalaciju i poručio da Srbija mora da preskoči užasni krug nesreća, ratova u sukoba.

“Moramo da razumemo da je nastupila druga era i potpuno drugo stanje svesti u svetu, i da mi moramo da razumemo da je vreme da preskočimo taj užasni krug nesreće, ratova i sukoba koji bi uvek zadesio srpski narod”, rekao je Vučić.

Kazao je da su govori Putina i Bajdena koje je pratio ceo svet potvrdili da postoje ogromne razlike u doživljajvanju današnjeg sveta, u potezima koji predstoje.

Oni koji kritikuju su zaslužni za neuspeh Srbije i uspeh Prištine

Predsednik je ocenio da je naša situacija teška i da to nije situacija u kojoj se nalazi on lično, već država i primetio da ga kritikuju oni koji su veoma zaslužni za prethodne neuspehe Srbije i uspeh Prištine.

Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše izjavu Dragana Šutanovca koji je upitao Miroslava Aleksića iz Narodne stranke kako ide na Kosovo i da je on odgovorio da normalno pređe granicu, Vučić je kazao da su upravo ljudi iz te stranke postavili granicu na Jarinju i Brnjaku 2011. godine.

“Ali ona je postavljena 2008. godine kada su ćutali, a pravno utemeljena 2009. i 2010. kada smo vraćali iz UN pregovore u EU, što je bila najgora moguća odluka”, rekao je Vučić.

Uvek ću ići da razgovaram, ali nagledao sam se Kurtijevih trikova

Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će biti u Briselu sledeće nedelje i da će uvek ići da razgovara, ali, kako je rekao, sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem nema nikakvih razgovora.

Kurti pominje Slobodana Miloševića i zaostao je u tom vremenu, rekao je Vučić.

“Biće naravno reči o ZSO zato što ću ja o tome da govorim, a moraće da govore i evropski predstavnici, a što se njega tiče, on to nikada ne bi formirao. Kurti će da ide sa varijantom: “da, ja prihvatam sve, ali prvo Srbija nas da prizna, a mi ćemo odmah da formiramo ZSO”, rekao je Vučić. 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *