Vučić: SNS će prihvatiti predlog Gordane Čomić

Poslanička grupa SNS u parlamentu podržaće izmene Zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima koje je predložila poslanica opozicione Demokratske stranke Gordana Čomić, a koje predviđaju da na republičkim i lokalnim izbornim listama žene čine najmanje 40 odsto kandidata.

To je  rekao predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić, navodeći da to pokazuje da Srbija u demokratskom smislu ide napred.

Bićemo jedan od pet parlamenata u celoj Evropi po broju žena koje ćemo imati- rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka sa evropskim komesarom za proširenje.

Vučić veruje da će to doprineti dodatnoj stabilizaciji političkih prilika u Srbiji jer su žene, kaže, mirnije, staloženije i brinu više o budućnosti nego prošlosti.

To će doprineti i kvalitetu našeg životnog standarda i rada u svim demokratskim institucijama u budućnosti- rekao je Vučić.

U Skupstini Srbije u toku je rasprava o izmenama i dopunama Zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima koje predviđaju smanjenje cenzusa sa pet na tri odsto.

Na dnevnom redu su i predlozi opozicione poslanice DS Gordane Čomić koje predviđaju da na listama, na lokalnom i republičkom nivou bude 40 odsto žena.

INFO 24 / Tanjug / Foto: Tanjug

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *