Vučić: Snažna Srbija uvek se doživljava kao pretnja, makar nekom u regionu

Snažna Srbija uvek se doživljava kao pretnja, makar nekom u regionu, tako da nisam iznenađen orkestriranom kampanjom u jednoj susednoj zemlji, kaže predsednik Aleksandar Vučić. Reč je o ozbiljnoj kritici politike koju vodimo, politike čija je suština zaštita interesa srpskog naroda u regionu.

Ni kao narod, ni kao država, ne možemo, kaže Vučić, da stojimo po strani i da ne pomažemo svom narodu, ma gde da živi.

Za razliku od nekih u regionu koji nam ne žele ništa dobro, Srbija vodi politiku zasnovanu na logici da će okruženje biti jače ako je svaka zemlja pojedinačno jaka, i obrnuto. Nažalost, kaže Vučić, to ne shvataju sve naše komšije. Iznenadio sam se kada sam video da su u jednom danu izašla tri autorska teksta protiv Srbije i mene, bez ikakvog razloga, kaže Vučić. Ništa nisam ni uradio ni rekao, tri dana se nisam ni pojavljivao, ni oglašavao. Analiziram te tekstove, mnoge stvari mi nisu jasne, ali sam na prvo čitanje, kaže predsednik Srbije, shvatio da je reč o kritici politike koju vodim.

Ja, kaže predsdenik Srbije, mislim drugačije. Mi smo kao stratešku politiku postavili investicije i ekonomski razvoj. Ali mi, ni kao država, ni kao narod, ne možemo i nećemo da stojimo po strani i ne pomažemo svom narodu, ma gde da živi. Naravno, kaže Vučić, pritom nećemo ugrožavati nikog drugog.

Šta god da uradimo, neće biti popularno, neće nam reći hvala, to je postalo normalno. Kada vidite tu vrstu mržnje, nekada ne možete ni da odgovorite. Naravno, ima i pozitivnih primera. Pročitao sam, kaže predsednik Vučić, šta je napisao Vladika bihaćko-petrovački Sergije.

Vladika je u pravu i ja sam mu zahvalan na tome. Mnogi su mi rekli da odavno ništa lepše nisu pročitali. Naravno, znam da je takvih kao što je on sve manje, a onih koji me napadaju sve više, kaže predsednik Vučić.

INFO 24

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *