Vučić se sastao sa predsednikom parlamenta Norveške

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je, u okviru dvodnevne posete Oslu, započeo sastanke sa najvišim zvaničnicima Norveške i prvo posetio norveški parlament.

Vučić je tako započeo prvu radnu posetu Norveškoj u svojstvu predsednika Srbije, nakon što je u Beogradu pre dve sedmice održana konferencija zajedno sa Norveškom i zemljama Zapadnog Balkana o mogućnostima ulaganja u obnovljive izvore energije.

Vučić je ranije najavio da Srbija treba da sprovede reformu u sektoru energetike i diverzifikuje izvore snabdevanja gasom i naftom, kao i da poveća ulaganja u obnovljive izvore energije i da će joj u tome pomoći Norveška, koja jedan od lidera u toj oblasti i zelenoj tranziciji.

“Zahvalio sam predsedniku Parlamenta Masudu Gharahkhani Stortingetu na tome što je Norveška uvek bila spremna da pomogne Srbiji, ne samo svojim iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa EU, već i u ekspertskoj i finansijskoj pomoći našim reformskim procesima, a posebno u modernizaciji našeg energetskog sitema.

Danas otvaramo novo poglavlje u odnosima Republike Srbije i Kraljevine Norveške”, istakao je Vučić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *