Vučić se sastao sa Bajramovom

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Republike Azerbejdžan Džejhuna Bajramova i izrazio posebno zadovoljstvo što je Srbija, zajedno sa Azerbejdžanom, kao predsedavajućim Pokreta nesvrstanih zemalja, organizovala u Beogradu obeležavanje važnog jubileja – 60. godišnjice osnivanja Pokreta.

Ministar Bajramov je preneo pozdrave predsednika Alijeva i rekao da Azerbejdžan veoma ceni angažovanje Srbije u zajedničkom organizovanju veoma uspešne konferencije po najvišim standardima i to u otežanim uslovima zbog pandemije.

Predsednik Vučić je, uzvrativši pozdrave, izrazio nadu da će predsednik Alijev uskoro posetiti našu zemlju i rekao da Srbija pridaje poseban značaj strateškom partnerstvu sa Azerbejdžanom.

Dvojica sagovornika su se saglasili da je u narednom periodu potrebno da zajednički radimo na snaženju ekonomske i svake druge saradnje i istakli važnost sporazuma o bezviznom režimu za uspostavljanje veza između dveju zemalja.

Predsednik Vučić je, takođe, rekao da dve zemlje povezuje i opredeljenje za čvrsto poštovanje međunarodnog prava i, s tim u vezi, izrazio zahvalnost Azerbejdžanu za poštovanje teritorijalnog integriteta i suveriteta Srbije. Ministar Bajramov je ponovio da je stav Azerbejdžana po tom pitanju čvrst i dosledan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *