Vučić sa Ilvom Johanson o VAŽNIM TEMEMA: “Zahvalio sam na podršci i pomoći EU”

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa komesarkom Evropske unije za unutrašnje poslove Ilvom Johanson.

– Zahvalio sam komesarki Ilvi Johanson na podršci i pomoći EU u upravlјanju migracijama, kao i na tome što su prepoznati napori naše zemlјe u regulisanju migrantske krize. Srbija je od početka ozbilјno i odgovorno prihvatila svoj deo obaveza, čime je umnogome doprinela opštoj bezbednosti EU i njenih građana – napisao je Vučić na Instagramu i dodao:

– Razgovarali smo i o saradnji sa institucijama EU u pogledu usklađivanja viznog režima, borbi protiv organizovanog kriminala, kao i o statusu pristupnih pregovora Srbije.

Predsednik je posebno naglasio da Srbija nastavlja aktivno da radi i na postupku usklađivanja svoje vizne politike sa EU, te da je u tom smislu, pored primene dodatnih mera, planirano i uvođenje viznog režima za one države iz kojih je registrovan najveći broj zloupotreba.

Govoreći o aktuelnim pitanjima u okviru dijaloga sa Prištinom, predsednik Vučić je posebno istakao da očekuje od EU da u narednom periodu tretira bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji kao prioritet, kao i da ova tema bude razmatrana na svim sledećim sastancima u okviru dijaloga, uključujući, pre svega, hitno formiranje Zajednice srpskih opština.

Predsednik Vučić je ponovio da punopravno članstvo Srbije u EU ostaje jedan od spoljnopolitičkih prioriteta naše zemlje i njeno strateško opredeljenje, naglasivši iskrenu posvećenost reformskom procesu na našem evropskom putu.

Komesarka Johanson je poručila da se Srbija pokazala kao blizak, pouzdan i odgovoran partner Unije u rešavanju problema migracija, kao i da je za EU od velikog značaja da nastavi da pruža snažnu podršku evrointegracijama Srbije sa kojom želi još tešnju saradnju u svim oblastima od značaja i obostranog interesa.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *